Synonyms tests with answers - 2

1. subterranean

a)underground
b)stealthy
c)built up
d)cavernous


2. countenance

a)opposition
b)proper conduct
c)agreeable quality
d)facial expression

3. ineluctable

a)subtle
b)inevitable
c)incapable
d)insoluble

4. pastime

a)antiquity
b)memory
c)recreation
d)tardiness

5. syllogism

a)harmony
b)word division
c)sensible observation
d)reasoning method

6. bifurcate

a)to fork or divide
b)belch
c)think meditatively
d)explain at length

7. patois

a)glib talk
b)slang
c)computer language
d)local dialect

8. intractable

a)hard to manage
b)barbaric
c)flawless
d)elusive

9. panacea

a)pancake
b)praise
c)inactivity
d)cure-all
e)talk

10. incorrigible

a)commendable
b)incorruptible
c)unchangeable
d)overbearing

11. pelt

a)to throw things at
b)touch softly
c)place in layers
d)remove from

12. indigence

a)nativity
b)tolerance
c)gossiping
d)poverty
e)eating

13. captious

a)prominent
b)carping
c)critical
d)caustic
e)epigrammatic

14. sumptuous

a)swampy
b)irritable
c)meagre
d)fancy
e)lavish

15. garrulous

a)laconic
b)strangling
c)ecstatic
d)frozen
e)wordy

16. mores

a)morals
b)customs
c)taxes
d)fiscal year
e)swamp

17. vestige

a)clothing
b)trace
c)under-garment
d)hallway
e)hope

18. blissful

a)maudlin
b)dour
c)beatific
d)moot
e)modish

19. celibate

a)single
b)double
c)married
d)bald
e)hypocritical

20. homogenous

a)heterogeneous
b)motley
c)scrambled
d)different
e)similar

ANSWER


1. a
2. d
3. b
4. c
5. d
6. a
7. d
8. a
9. d
10. c
11. a
12. d
13. b
14. e
15. e
16. b
17. b
18. c
19. a
20. e
Post your comment

You may like