Synonyms tests with answers - 3

1. frugality

a)extravagance
b)ripening
c)thrift
d)resentment
e)miserliness

2. unequaled

a)outstanding
b)different
c)praised
d)unique
e)strange

3. adversity

a)opponent
b)hardship
c)opening
d)public announcement
e)agency

4. wraith

a)apparition
b)garland
c)Christmas decoration
d)anger
e)excitement

5. disparity

a)argumentation
b)difference
c)belittlement
d)harmony
e)discord

6. variegate

a)set type
b)multi-color
c)differ
d)reject
e)reply-in-kind

7. filch

a)pretend
b)dirty
c)embarrass
d)steal
e)honor

8. infinite

a)verbal
b)indefinite
c)endless
d)strange
e)vague

9. demise

a)residence
b)dismissal
c)accident
d)act
e)death

10. fastidious

a)speedy
b)precise
c)squeamish
d)hungry
e)slow

11. disconcert

a)sing in harmony
b)pretend
c)cancel program
d)confuse
e)interrupt

12. virago

a)bacillus
b)chastity
c)shrew
d)wanton
e)tirade

13. persiflage

a)banter
b)oppression
c)sarcasm
d)bigotry
e)simile

14. loquacious

a)situated
b)gregarious
c)taciturn
d)antisocial
e)garrulous

15. tractable

a)practicable
b)amenable
c)indisposed
d)critical
e)artistic

16. saturnine

a)planetary
b)gloomy
c)astronomic
d)hopeful
e)temperate

17. vindictive

a)revengeful
b)triumphant
c)strategic
d)demonstrative
e)bigoted

18. frustration

a)satiety
b)facility
c)thwart
d)nostalgia
e)lethargy

19. phlegmatic

a)stolid
b)respiratory
c)animated
d)pneumatic
e)aroused

20. punctilious

a)scrupulous
b)varied
c)ready
d)prompt
e)vicarious

ANSWER


1. c
2. a
3. b
4. a
5. b
6. b
7. d
8. c
9. e
10. c
11. d
12. c
13. a
14. e
15. b
16. b
17. a
18. c
19. a
20. a
Post your comment

You may like