Synonyms tests with answers - 5

1. tepid

a)enraged
b)equatorial
c)transported
d)lukewarm
e)embarrassed

2. barbaric

a)large and strong
b)uncivilized and brutal
c)simple
d)original

3. impregnable

a)not fertile
b)safe against attack
c)severe
d)vulnerable

4. surrealistic

a)dream like
b)practical
c)depressing
d)natural

5. effigy

a)proxy
b)profundity
c)boldness
d)exit
e)dumpy

6. comely

a)peaceful
b)attractive
c)fun loving
d)modest

7. congruent

a)energetic
b)crude
c)contrary
d)coinciding exactly

8. sagacity

a)attentiveness
b)courage
c)wisdom
d)thoughtfulness

9. eschew

a)to avoid
b)argue
c)forget
d)spit out

10. perfunctory

a)normal
b)done superficially
c)blunt
d)prepared in advance

11. feral

a)productive
b)feverish
c)wild
d)seductive

12. felicitous

a)misleading
b)graceless
c)appropriate
d)egotistical

13. incontrovertible

a)long established
b)beyond dispute
c)lacking control
d)non-negotiable

14. plausible

a)apparently believable
b)workable
c)TRUE
d)somewhat evasive

15. rendition

a)interpretation
b)imitation
c)report
d)reparation

16. iota

a)something owed
b)ancient coin
c)small amount
d)punctuation mark

17. indenture

a)contract
b)protection
c)teeth
d)space

18. inexplicable

a)frustrating
b)questionable
c)unexplainable
d)entangled

19. redoubt

a)fortification
b)rearguard
c)trench
d)camp

20. tranquillity

a)balance
b)patience
c)calmness
d)beauty

ANSWER


1. d
2. b
3. b
4. a
5. a
6. b
7. d
8. c
9. a
10. b
11. c
12. c
13. b
14. a
15. a
16. c
17. a
18. c
19. a
20. c
Post your comment

You may like