Synonyms tests with answers - 6

1. lodestar

a)guiding principle
b)burden
c)optical illusion
d)symbol of authority

2. sordid

a)lazy
b)cruel
c)regrettable
d)dirty

3. nomenclature

a)terminology
b)pseudonym
c)claque
d)title

4. interpolate

a)to flee
b)explain
c)reverse
d)insert

5. pretension

a)absurdity
b)anxious feeling
c)undisputed right
d)claim

6. embargo

a)license
b)freight
c)tax
d)prohibition

7. fiesta

a)puzzle
b)joy
c)nap
d)festival

8. pronto

a)precisely
b)languidly
c)quickly
d)urgently

9. acumen

a)keenness
b)brilliance
c)swiftness
d)greediness
e)ferocity

10. inundate

a)overwhelm
b)surrender
c)flood
d)destroy
e)conquer

11. cantata

a)symphony
b)concerto
c)opera
d)choral work
e)military march

12. bicker

a)to bargain
b)offend
c)fret
d)squabble

13. hover

a)to remain in the air above one spot.
b)shake or move gently
c)cover carefully
d)submerge

14. paltry

a)insignificant
b)unfair
c)average
d)slovenly

15. overture

a)disclosure
b)apology
c)request
d)proposal

16. pedigree

a)ancestral line
b)warrant
c)diploma
d)public record

17. pecuniary

a)money
b)architecture
c)warfare
d)indolence

18. behemoth

a)stinging insect
b)huge beast
c)holiday mood
d)mythological creature

19. leviathan

a)thin
b)small
c)gigantic
d)clumsy

20. ferret

a)to conceal
b)weigh
c)disperse
d)search

ANSWER


1. a
2. d
3. a
4. d
5. d
6. d
7. d
8. c
9. c
10. c
11. d
12. d
13. a
14. a
15. d
16. a
17. a
18. b
19. c
20. d
Post your comment

You may like