Synonyms tests with answers - 8

1. contiguous

a)proximate
b)distant
c)emergent
d)disparate

2. tango

a)tropic fruit
b)outburst
c)desperate situation
d)a dance

3. cult

a)snobbery
b)tastefulness
c)sect
d)yearling

4. prowess

a)beauty
b)pride
c)outstanding ability
d)determination

5. audacious

a)full of energy
b)showing skill
c)pertaining to hearing
d)recklessly bold

6. mangy

a)sleek
b)long-limbed
c)shabby
d)voracious

7. supplant

a)to bury
b)stand by
c)displace
d)work under

8. lackluster

a)dull
b)fitful
c)steady
d)obscure

9. benchmark

a)exhibition
b)reference point
c)label
d)repute

10. imperil

a)to threaten
b)endanger --
c)undermine
d)frighten

11. barrage

a)quarters for troops
b)dispute
c)bombardment
d)large boat

12. serene

a)musical
b)patient
c)happy
d)clam

13. implement

a)to displace
b)entangle
c)carry out
d)guide

14. abscond

a)to depart secretly
b)yield
c)abdicate
d)resign

15. immolate

a)to surround
b)baptize
c)vandalize
d)sacrifice

16. abrade

a)to twist
b)unravel
c)scold
d)wear away

17. viva voce

a)lively
b)in writing
c)belligerently
d)thematically
e)orally

18 morose

a)calm
b)gloomy
c)misty
d)damp
e)diseased

19. surmise

a)dawn
b)plan
c)unexpected event
d)tragedy
e)guess

20. ubiquitous

a)affluent
b)resigning
c)omni-present
d)omni-potent
e)omniscient

ANSWER


1. a
2. d
3. c
4. c
5. d
6. c
7. c
8. a
9. b
10. b
11. c
12. d
13. c
14. a
15. d
16. d
17. e
18. b
19. e
20. c
Post your comment

You may like