Tech Mahindra Placement - Number and Diagram Series Questions

Tech Mahindra Placement - Number and diagram series questions



The pattern of Tech Mahindra placement paper varies from college to college and the year conducted. One of the more popular patterns is:

- 35 Questions - General English
- 20 Questions - Number and Diagram Series
- 20 Questions - Quantitative Aptitude

There are a total of 70 questions with 1 hour being the time limit.

Section B is Number and Diagram Series. It is totally logical section, questions require thinking, and you should however try to end this section by 20-25 minutes.

Here are some questions from previous years question papers to guide you:

Look carefully at the pattern and deduce what will come in the blank?

1. 22, 21, 23, 22, 24, 23, __?

A. 22
B. 25
C. 24
D. 26

Answer: B

2. 5.2, 4.8, 4.4, 4, ___?

A. 3.5
B. 3.6
C. 3
D. 3.3

Answer: B

3. 500, 100, 20, ___?

A. 5
B. 10
C. 2
D. 4

Answer: D

4. 160, 20, 140, 30, 120, ___?

A. 40
B. 50
C. 120
D. 110

Answer: A

5. VI, 10, V, 11, ___, 12, III?

A. II
B. X
C. IV
D. VIII

Answer: C

6. 8, 12, 9, 13, 10, 14, 11, __, __?

A. 15, 19
B. 8, 15
C. 8, 5
D. 14,11
E. 15, 12

Answer: E

7. F2, ___, D8, C16, B32?

A. G4
B. E4
C. E3
D. A16

Answer: B

8. XXIV, XX, ___, XII, VIII?

A. XIII
B. IV
C. XXII
D. XVI

Answer: D

9. J14, L16, ___, P20, R22?

A. N18
B. M18
C. T24
D. S24

Answer: A

10. 1/9, 1/3, 1, ___, 9?

A. 2/3
B. 6
C. 3
D. 27

Answer: C

11. D2E2F3, ____, DE2F2, DEF2, DEF?

A. D2EF2
B. D2E2F2
C. D2E3F
D. DEF3

Answer: B

12. ____, IAH, HAI, GAF, FAG?

A. HAL
B. JAK
C. JAI
D. HAK

Answer: B

13. Y20, X23, ___, V29, U32?

A. W17
B. Z26
C. W26
D. Z17

Answer: C

14. B(2)CD, ___, BCD(4), B(5)CD, BC(6)D?

A. BC(3)D
B. BCD(3)
C. B(2)C(3)D
D. B(2)C(2)D

Answer: A


15. MLNA, _____, ILJA, GHLA, ELFA

A. KLMA
B. LLMA
C. OLPA
D. KLLA

Answer: D
Post your comment

    Discussion

  • RE: Tech Mahindra Placement - Number and Diagram Series Questions -Suresh (01/03/17)
  • Plz.. send previous papers of tech mahindra company. As soon as possible.
    Thanks ..
  • RE: Tech Mahindra Placement - Number and Diagram Series Questions -k.Ramu (08/29/16)
  • why here only 15 questions.in Number and Diagram Series Questions 20 questions
  • RE: Tech Mahindra Placement - aptitudeprevious papers -lakshmiapurvagarlapati (08/09/16)
  • please put previous placement papers it will help to clear my first round.thankyou mam
  • RE: Tech Mahindra Placement - Number and Diagram Series Questions -phani kumar (04/15/16)
  • Please send me Tech mahindra placement papers to mail id Thanks
  • RE: Tech Mahindra Placement - Number and Diagram Series Questions -phani kumar (04/15/16)
  • Please send me Tech mahindra placement papers to mail id Thanks
  • RE: Tech Mahindra Placement - Number and Diagram Series Questions -phani kumar (04/15/16)
  • Please send me Tech mahindra placement papers to mail id Thanks
  • RE: Tech Mahindra Placement - Number and Diagram Series Questions -Anuradha (03/13/16)
  • Please forward my mail techmahendra previous papers

More from CareerRide