Verbal Analogies tests with answer - 1

Choose the pair of words which have a relationship similar to that between the given pair of words.


1. ANALGESIC: PAIN

(A) antiseptic: hygiene
(B) sedative: sleep
(C) tranquilizer: anxiety --
(D) antibiotic: capsule

2. WEDDING: MARRIAGE

(A) birthday: gifts
(B) coronation: reign ---
(C) graduation: degree
(D) medal: bravery

3. FRUGALITY: STINGY

(A) warmth: heat
(B) resolution: whimsical
(C) reflection: thoughtful
(D) pride: haughty --

4. TACTILE: TOUCH

(A) musical: acoustic
(B) audible: volume
(C) nasal: nose
(D) visible: sight --

5. BERATE: CRITICIZE

(A) goad: urge --
(B) blame: apologize
(C) regret: ponder
(D) evaluate: promote

6. FRATERNIZE: AMIABLE

(A) expiate: apprehensible
(B) respect: honor
(C) collaborate: cooperative --
(D) compliment: suppliment

7. SALVE: WOUND

(A) exploit: weakness
(B) mollify: anger ---
(C) squander: opportunity
(D) emulate: achievement

8. NIGHTMARE: DREAM

(A) semaphore: signal
(B) dread: expectation ---
(C) tap: trap
(D) fear: conspiracy

9. GLIMMER: LIGHT

(A) catastrophe: avalanche
(B) link: chain
(C) sting: smell
(D) trace: substance ---

10. 10. SANDAL: FOOTWEAR

(A) volume: Shelf
(B) watch: timepiece
(C) monarch: castle ---
(D) wax: candle

ANSWER


1. C
2. B
3. D
4. D
5. A
6. C
7. B
8. B
9. D
10. C
Post your comment

You may like