Verbal Analogies tests with answer - 4

Choose the pair of words which have a relationship similar to that between the given pair of words.


1. RECUPERATE: SURGERY

(A) regenerate: furniture
(B) cleanse: alcohol
(C) cure: sickness
(D) revive: faint ----

2. CHAT: CONVERSE

(A) allege: deny
(B) browse: read ---
(C) halt: travel
(D) purchase: gift

3. TICKET: ADMISSION

(A) receipt: payment
(B) coupon: discount ----
(D) license: arms
(E) application: promotion

4. TENTACLES: OCTOPUS

(A) claws: crab ----
(B) petals: flower
(C) tadpoles: frog
(D) algae: seaweed

5. WAITER: DINER

(A) ballet: dancer
(B) clerk: customer ----
(D) juror: judge
(E) captain: teammate

6. PETAL: FLOWER

(A) ashok: tree
(B) staple: paper
(C) sprout: seed
(D) tooth: comb ----------

7. CAPTION: CARTOON

(A) byline: newspaper
(B) seriousness: news
(C) subtitle: film ---------------
(D) translation: content

8. ANECDOTE: STORY

(A) humour: joke
(B) melody: music
(C) limerick: poem ---------------
(D) column: newspaper

9. CREST: HILL

(A) fathom: sea
(B) linen: bed
(C) stem: plant
(D) roof: house --------------

10. SEED: PLANT

(A) egg: bird ------------
(B) pouch: kangaroo
(C) calf: cow
(D) drop: water

ANSWER


1. D
2. B
3. B
4. A
5. B
6. D
7. C
8. C
9. D
10. A
Post your comment

You may like