Verbal Analogies tests with answer - 5

Choose the pair of words which have a relationship similar to that between the given pair of words.


1. TUNNEL: MINE

(A) conduit: fluid
(B) corner: intersection
(C) sign: detour
(D) corridor: building ------------

2. PREAMBLE: STATUTE

(A) interlude: music
(B) exam : studies
(C) foreword: novel -----------
(D) epilogue: address

3. BIBLIOGRAPHY: PUBLICATION

(A) palette: brushes
(B) menu: dishes -------------
(C) manuscript: editions
(D) sculpture: figure

4. FORT: ATTACK

(A) vault: theft ------------
(B) fence: bunglow
(C) army: boundary
(D) jail: convict

5. DEVOUT: PIETY

(A) restless: energy
(B) superstitious: zeal
(C) compliant: submissiveness ---------------
(D) fallacious: accuracy

6. PROCRASTINATE: ACTION

(A) reverse: direction
(B) postpone: event --------------
(C) endure: patience
(D) embezzle: fraud

7. RECLAMATION: LAND

(A) obstruction: territory
(B) evaluation: condition
(C) restitution: injury
(D) restoration: structure --------------

8. MAGNETIC: ATTRACT

(A) transperent: sight
(B) toxic: poison ------------------
(C) electric: supply
(D) ill: vaccinate

9. JUNCTURE: CONNECT

(A) terminus: end -------------
(B) interrupt: between
(D) puncture:
(E) ramification: center

10. COBBLER: SHOE

(A) farmer: field
(B) mechanic: machine ---------------
(C) pilot: runway
(D) baker: flour

ANSWER


1. D
2. C
3. B
4. A
5. C
6. B
7. D
8. B
9. A
10. B
Post your comment

You may like