Verbal Analogies tests with answer - 6

Choose the pair of words which have a relationship similar to that between the given pair of words.


1. BEACON: GUIDANCE

(A) well: thirst
(B) trail: forest
(C) shroud: concealment -----------------
(D) jar: liquid

2. BARLEY: GRAIN

(A) yeast: bread
(B) pine: tree ------------
(C) vine: tree
(D) knot: rope

3. CANAL: WATERWAY

(B) bank: stream
(C) border : country
(D) dam : reservoir
(E) reservoir: lake -------------

4. CONDESCENDING: RESPECT

(A) bashful: attention
(B) insecure: doubt
(C) merciless: compassion ------------
(D) pathetic: pity

5. LOCOMOTIVE: TRAIN

(A) tractor: plow ------------
(B) rudder: rowboat
(C) camel: desert
(D) petrol: automobile

6. POTENTATE: POWER

(A) broadcaster: news
(B) virtuoso: skill ---------------
(C) protege: sponsorship
(D) anchor: presentor

7. FISSION: ENERGY

(A) reaction: action
(B) nutrition: growth
(C) evaporation: liquid
(D) combustion: heat -----------

8. DEDUCTION: RATIONAL

(A) hunch: intuitive --------------
(B) plan: spontaneous
(C) maxim: hackneyed
(D) hypothesis: researched

9. ABRASIVE: SKIN

(A) dissolve : water
(B) resilient: shock
(C) float : oil
(D) corrosive: iron -------------
(E) responsive: stimulus

10. NEIGHBOR: PROXIMITY

(A) supervisor: obedience
(B) comrade: order
(C) adversary: opposition ---------------
(D) traitor: distrust

ANSWER


1. C
2. B
3. E
4. C
5. A
6. B
7. D
8. A
9. D
10. C
Post your comment

You may like