What is Marketed? - MCQs with answers

What is Marketed? - MCQs with answers


1. By orchestrating several services and goods at places like amusement park and theme restaurant, a firm markets:

a) Services
b) Events
c) Experiences
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Experiences



2. In the software industry, Bangalore is positioned as the

a) Silicon Valley of India
b) Tech city of India
c) Power Hub city
d) Engineering City of India

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Silicon Valley of India



3. In the tourism industry, Kerala is marketed as

a) God's own country
b) Heritage city
c) Orange city
d) Mango city

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) God’s own country



4. Indian Government is marketing India as a tourist destination through the ___________ advertisement campaign.

a) Credible India
b) Incredible India
c) Gateway to backwaters
d) Gateway of India

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Incredible India



5. Properties are ________ rights of ownership of either real property or financial property.

a) Tangible
b) Intangible
c) Tangible as well intangible
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Intangible



6. "Every Little Helps" is the famous marketing campaign of:

a) Philips
b) Sony
c) Videocon
d) Tesco

View Answer / Hide Answer

ANSWER: d) Tesco



7. "Sense and Simplicity" is the marketing campaign of:

a) Philips
b) Sony
c) Videocon
d) Tesco

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Philips



8. A marketer is a person who seeks a response, a purchase, a vote, attention –from another party, called the

a) Prospect
b) Seller
c) Firm
d) Management

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a) Prospect



9. Marketers are responsible for __________

a) Supply management
b) Demand management
c) Both a & b
d) None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b) Demand management



10. When consumers dislike a product and are even ready to pay a price to avoid it is known as:

a) Latent demand
b) Nonexistent demand
c) Negative demand
d) Declining demand

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c) Negative demand


Post your comment

You may like