XML test

XML test


1) XML stands for?

A) Extensible Markup Language
B) Extended Mashup Language
C) Extensible Mashup Language
D) X-Markup Language
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Extensible Markup Language




2) XML is designed to store data and?

A) Design
B) Verify
C) Transport
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Transport




3) Extensible Markup Language (XML) is much more similar like?

A) HTML
b) c++
c) JavaScript
D) C
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) HTML




4) In the given below which is not a function of XML?

A) Transport information
B) Style information
C) Store information
D) Structure information
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Style information




5) In XML document comments are given as?

A) <!-- --!>
B) <!-- -->
C) </-- -->
D) <?-- -->
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) <!-- -->




6) Which is a software- and hardware-independent tool for carrying information?

A) HTML
B) XML
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) XML




7) XML is the most common tool for data transmissions between all sorts of applications?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




8) XML is?

A) Platform Independent
B) Language Independent
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




9) XML was designed to carry data, and to display data?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




10) XML is used to simplify?

A) Data storage
B) Data sharing
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




11) In XML Which internet languages are markup languages for handheld devices?

A) WAP
B) WML
C) RSS
D) Both A & B
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Both A & B




12) In XML which internet language is for describing available web services?

A) WSDL
B) RSS
C) RDF
D) OWL
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) WSDL




13) Which are the main features of XML?

A) Text data description
B) Human- and computer-friendly format
C) Handles data in a tree structure having one-and only one-root element
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




14) Xml documents create a hierarchical structure looks like a tree so it is known as XML Tree that starts at and branches to?

A) The root
B) The leaves
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




15) XML documents must contain a root element; this element is "the parent" of all other elements?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




16) Abbreviate the term DOM?

A) Developed Object Model
B) Document Object Model
C) Document Oriented Model
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Document Object Model




17) Which is not a W3C-recommended specification?

A) SAX
B) DOM
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) SAX




18) Abbreviate the term W3C?

A) World Wide Web Concept
B) World Wide Web Consortium
C) World Wide Web Control
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) World Wide Web Consortium




19) XML is a programming language like Java or C#?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) False




20) XML adapts the following principles to meet these objectives they are?
Focus on the content rather than the appearance of the documents.
Resolve the conflicting demands on tags.

A) XML has no pre-defined tags
B) XML has strict syntax
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




21) In which application XML can be used for marking up documents for specialized applications, such as e-commerce, scientific documents, Mathematical formula, e-books, among others?

A) Data exchange between computer systems
B) Data storage
C) Specialized publishing
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Specialized publishing




22) In the Structure of XML Documents Which is used to Text between start-tag and end-tag that will NOT be examined by the parser for entity references and nested tags?

A) PCDATA
B) CDATA
C) Element
D) Attributes
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) CDATA




23) Which language is case sensitive?

A) HTML
B) XML
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) XML




24) Which are techniques for defining the structure of a specific type of XML documents?

A) Schema
B) DTD
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




25) In the following which are XML Syntax rules?

A) All XML Elements Must Have a Closing Tag
B) XML Tags are not Case Sensitive
C) XML Elements Must be Properly Nested
D) Both A & C
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Both A & C




26) The following example shows which XML Syntax rule,
<note date="12/11/2007">
<to>Tove</to>
<from>Jani</from>
</note>

A) XML Attribute Values Must be Quoted
B) All XML Elements Must Have a Closing Tag
c) XML Tags are Case Sensitive
d) XML Elements Must be Properly Nested
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) XML Attribute Values Must be Quoted




27) Which Characters are illegal in XML elements?

A) "<"
B) "&"
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




28) Which character in the XML Element will generate an error because the parser interprets it as the start of a new element?

A) "<"
B) "&"
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) "<"




29) Which is used about text data that should not be parsed by the XML parser?

A) CDATA
B) PCDATA
C) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) CDATA




30) The getElementsByTagName() method to retrieve data from an XML document?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




31) In XML, which is a language for finding information in an XML document?

A) XPath
B) XSLT
C) XLink
D) XPointer
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) XPath




32) In XML Which allows hyperlinks to point to specific parts (fragments) of XML documents?

A) XPath
B) XSLT
C) XLink
D) XPointer
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) XPointer




33) The XMLHttpRequest object is a developer's dream, because you can?

A) Update a web page without reloading the page
B) Request data from a server after the page has loaded
C) Receive data from a server after the page has loaded
D) Send data to a server in the background
E) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) All mentioned above




34) An XML parser converts an XML document into an XML DOM object ,which can then be manipulated with JavaScript?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




35) Find the correct syntax of the declaration which defines the XML Version?

A) <?xml version="1.0"?>
B) <xml version="1.0"/>
C) <?xml version="1.0"/>
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) <?xml version="1.0"?>




36) Is this a "well formed" XML document?
<?xml version="1.0"?>
<note>
<to age="29">John</to>
<from>Smiley</from>
</note>

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




37) XML attribute values must always be enclosed in quotes?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True


Post your comment

You may like