DB/OS/DS/Networking/HTML - 10

1)   Abbreviate ACID.

a. Atomicity, Consistency, Isolation, Durability
b. Atomicity, Concurrency, Isolation, Duplicity
c. Aggregation, Consistency, Isolation, Durability
d. Atomicity, Consistency, Identity, Durability
Answer  Explanation 

ANSWER: Atomicity, Consistency, Isolation, Durability

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   What data structure is used to construct a Prev LSN in a database log?

a. Queue
b. Link List
c. Graph
d. Tree
Answer  Explanation 

ANSWER: Link List

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   What stores the metadata about the structure of the database, in particular the schema of the database?

a. Indices
b. Database log
c. Data files
d. Data Dictionary
Answer  Explanation 

ANSWER: Data Dictionary

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which of the following language is used to define the integrity constraints?

a. DCL
b. DML
c. DDL
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: DDL

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   How many primary key can a table in database have?

a. Only one
b. At least one
c. More than one
d. Any number of
Answer  Explanation 

ANSWER: Only one

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Generalization is a bottom up design process that combines a number of entity sets, which share the same features into a higher level entity set.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   What does a query processor do in semantic checking?

a. Checks whether all the relations mentioned under the FROM clause in the SQL statement are from the database the user is referenced.
b. Checks all the attribute values and also checks whether they exist in a particular relation that is specified in the query. It checks all the attribute values that are mentioned in the SELECT and WHERE clauses of the SQL statement.
c. Verifies whether the types of attributes are compatible with the values used for the attributes.
d. All of these.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of these.

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which is the correct algorithmic sequence for the conversion of an expression from Infix to Prefix?

A. Change of every '(' (opening bracket) by ')' (closing bracket) and vice-versa.
B. Reversal of an infix expression.
C. Conversion of the modified expression into postfix form.
D. Reversal of postfix expression.


a. A, B, C, D
b. C, A, D, B
c. B ,A, C, D
d. D, B, A, C
Answer  Explanation 

ANSWER: B ,A, C, D

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which expressions are also regarded as ' Reverse Polish Notations '?

a. Prefix
b. Postfix
c. Infix
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Postfix

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   What should be the growing direction of two stacks while implementing them in a similar array so as to reduce the overflow chances?

a. Forward
b. Backward
c. Opposite
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Opposite

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   How many elements are present in the stack if the variable top exhibits pointing towards the topmost element in the Array?

a. top +1
b. top - 1
c. zero
d. infinite
Answer  Explanation 

ANSWER: top +1

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Which data structures find their applications in BFS and DFS Traversal mechanisms on a Tree respectively?

a. Graph & Stack
b. Queue & Stack
c. Queue & Graph
d. None of the Above
Answer  Explanation 

ANSWER: Queue & Stack

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   How do the nested calls of the function get managed?

a. Through Queues
b. Through Stacks
c. Through Trees
d. Through Graphs
Answer  Explanation 

ANSWER: Through Stacks

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Which step is associated with an initialization process while converting a recursive into non - recursive algorithm?


a. Declaration of Stack
b. Pushing of all local variables and parameters into the stack
c. Assigning the values of formal parameters
d. Popping of return address
Answer  Explanation 

ANSWER: Declaration of Stack

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Stacks do not find their applicability for ____________.

a. Simplification of an arithmetic expression in postfix form
b. Recursion Implementation
c. Conversion of Infix to its equivalent Postfix Form
d. Allocation of Resources by an Operating System
Answer  Explanation 

ANSWER: Allocation of Resources by an Operating System

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which function plays an important role in returning the address of memory block allocated to locate / store a node especially while declaring ' top ' in the linked representation of the Stack?

a. galloc ()
b. falloc ()
c. malloc ()
d. calloc ()
Answer  Explanation 

ANSWER: malloc ()

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   A simple text file which tells the browser what to cache is known as a ________.

a. Input files
b. HTML file
c. A manifest file
d. Output files
Answer  Explanation 

ANSWER: A manifest file

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   What is a web worker?

a. It helps in executing the tags on the page
b. It is a JavaScript running in the background without affecting the performance of the page
c. It is a functional tool
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: It is a JavaScript running in the background without affecting the performance of the page

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Which object is used to receive the server - sent event notifications?

a. source.onmessage
b. getElementById
c. EventSource
d. echo
Answer  Explanation 

ANSWER: EventSource

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Which CSS property sets a background image for an element?

a. background
b. background - attachment
c. background - color
d. background - image
Answer  Explanation 

ANSWER: background - image

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   Which CSS property is used with the direction property to set or return whether the text should be overridden to support multiple languages in the same document?

a. unicode - bidi
b. color
c. line - height
d. direction
Answer  Explanation 

ANSWER: unicode - bidi

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   Why do we use flow control in the network?

a. It reassemble segments in the correct order at the destination device.
b. It ensures that data is retransmitted if an acknowledgment is not received.
c. It regulate the size of each segment.
d. It provides a means for the receiver to govern the amount of data sent by the sender.
Answer  Explanation 

ANSWER: It provides a means for the receiver to govern the amount of data sent by the sender.

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   _________ allows a router to respond to an ARP request that is intended for a remote host.

a. Inverse ARP (IARP)
b. Gateway DP
c. Reverse ARP (RARP)
d. Proxy ARP
Answer  Explanation 

ANSWER: Proxy ARP

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   Which is the correct order when the data is encapsulated?

a. Data, Segment, Frame, Packet, Bit
b. Data, Segment, Packet, Frame, Bit
c. Segment, Data, Packet, Frame, Bit
d. Data, Frame, Packet, Segment, Bit
Answer  Explanation 

ANSWER: Data, Segment, Packet, Frame, Bit

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Which of the following is the type of RJ45 UTP cable that is used between switches?

a. Twisted Pair Cable
b. Serial and Parallel Cable
c. Crossover Cable
d. Straight - through Network Cable
Answer  Explanation 

ANSWER: Crossover Cable

Explanation:
No explanation is available for this question!


26)   An operating system maintains smaller data structures for a thread than a process, as a thread is usually defined as a ‘ light weight process ’. What is the per thread basis of the operating system?

a. Does not maintain a separate stack
b. Maintains only CPU register state.
c. Does not maintain a virtual memory state
d. Maintains only scheduling and accounting information
Answer  Explanation 

ANSWER: Maintains only scheduling and accounting information

Explanation:
No explanation is available for this question!


27)   Which of the following statements are true?

a. Shortest remaining time first scheduling may cause starvation
b. Starvation may be caused by preemptive scheduling.
c. In terms of response time robin round is better than FCFS
d. All of the above statements are true
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above statements are true

Explanation:
No explanation is available for this question!


28)   Which is the system call that is responsible for sending of SYN packets?

a. Bind
b. Socket
c. Connect
d. Listen
Answer  Explanation 

ANSWER: Connect

Explanation:
No explanation is available for this question!


29)   Which of the following statements is true for the dirty page in a page table?

a. Helps to maintain LRU information
b. Allows only read on a page
c. Helps to avoid unnecessary writes on paging device
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Helps to avoid unnecessary writes on paging device

Explanation:
No explanation is available for this question!


30)   Which is the device that should get the highest priority in assigning the interrupts?

a. Floppy disk
b. Hard disk
c. CPU temperature sensor
d. Keyboard
Answer  Explanation 

ANSWER: CPU temperature sensor

Explanation:
No explanation is available for this question!