DB/OS/DS/Networking/HTML - 3

1)   What can we call an Ethernet frame that is less than the IEEE 802.3's minimum length of 64 octets? (Networking)

a. Short Frame
b. Mini Frame
c. Runt frame
d. None of the Above
Answer  Explanation 

ANSWER: Runt frame

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   What is the maximum size of the Payload field in an Ethernet Frame?

a. 1300 bytes
b. 1500 bytes
c. 1000 bytes
d. 1200 bytes
Answer  Explanation 

ANSWER: 1500 bytes

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   What is the full form of NIC?

a. Network Interface Connection
b. Net Interface Card
c. Network Interface Card
d. New Internet Connection
Answer  Explanation 

ANSWER: Network Interface Card

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Where can we use Internet Packet Exchanger (IPX) / Sequence Package Exchanger (SPX)?

a. Xerox Network Systems
b. Netware Core Protocol
c. NetBIOS
d. Novell's Netware Network
Answer  Explanation 

ANSWER: Novell's Netware Network

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   In a connection between Client and Server, which protocol can send multiple objects over a TCP / IP?

a. Non - Persistent HTTP
b. Persistent HTTP
c. All of the Above
d. None of the Above
Answer  Explanation 

ANSWER: Persistent HTTP

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What is an audit trial? (Database)

a. Used for making backup copies
b. The recorded history of operations performed on a file
c. Used for retrieving the lost information
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: The recorded history of operations performed on a file

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Issuing which type of savepoint will cause the named savepoint to be discarded? (Database)

a. TRUNCATE SAVEPOINT
b. DELETE SAVEPOINT
c. DISCARD SAVEPOINT
d. RELEASE SAVEPOINT
Answer  Explanation 

ANSWER: RELEASE SAVEPOINT

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which SQL keyword is used to remove the duplication of rows from the result set?

a. DELETE
b. SELECT
c. DISTINCT
d. UNIQUE
Answer  Explanation 

ANSWER: DISTINCT

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which type of lock does a record or page get locked immediately?

a. Pessimistic locking
b. Optimistic locking
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Pessimistic locking

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   What is durability?

a. When an update occurs to a database, either all or none of the update becomes available to anyone
b. The transactions have been committed and will survive permanently
c. It determines how the transaction integrity will be visible to the other users and systems
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: When an update occurs to a database, either all or none of the update becomes available to anyone

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   What are the Report Generators used for?

a. Retrieve information from files
b. Answer queries
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Which is an essential characteristic of a normal form where every determinant in a table must be a candidate key?

a. First
b. Second
c. Boyce - Codd
d. Fifth
Answer  Explanation 

ANSWER: Boyce - Codd

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Which of the following is the fastest sorting algorithm to sort a list?

a. Quick sort
b. Bubble sort
c. Binary sort
d. Linear sort
Answer  Explanation 

ANSWER: Quick sort

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Which method is used to remove the elements from a Stack?

a. Push()
b. Remove()
c. pop()
d. Ispop()
Answer  Explanation 

ANSWER: pop()

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Which type of Arrays are used to store the information in a matrix form? (Data Structure)

a. Multidimensional Arrays
b. Arrays
c. Dimensional Arrays
d. Both A and C
Answer  Explanation 

ANSWER: Multidimensional Arrays

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   R Tree’s are typically used in which way that are differing from B Tree's?

a. Spatial access methods
b. Vectors
c. Both A and B
d. FAT
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A and B

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   The Element Indices of an array can compute at ___________.

a. Cannot be computed
b. Compile time
c. Run time
d. Both A and C
Answer  Explanation 

ANSWER: Run time

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Which of the following is / are the Applications of B Tree’s?

a. Databases
b. File Systems
c. Both A and B
d. Memory
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A and B

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   A graph with n vertices will definitely have a parallel edge or a self loop if the total number of edges is ____________.

a. greater than n –1
b. less than n ( n – 1 )
c. greater than n ( n – 1 ) / 2
d. less than n2 / 2
Answer  Explanation 

ANSWER: greater than n –1

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   B Tree is an acronym for Binary Tree.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   From where the insertion starts with a B tree?

a. Root node
b. Any node
c. Could be A or B
d. Leaf node
Answer  Explanation 

ANSWER: Leaf node

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   Which attribute can be used to uniquely define one table?

a. alt
b. id
c. <p>
d. border
Answer  Explanation 

ANSWER: id

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   Which HTML element is used to define the description data?

a. <dt>
b. <dl>
c. <li>
d. <dd>
Answer  Explanation 

ANSWER: <dd>

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   The <div> element has no required attributes, but style and class are common.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Abbreviate RWD. (HTML)

a. Real World Data
b. Relay Wave Diagram
c. Responsive Web Design
d. Rewind
Answer  Explanation 

ANSWER: Responsive Web Design

Explanation:
No explanation is available for this question!


26)   A process executes the code,

fork();
fork();
fork();

How many child processes are created?


a. 5
b. 8
c. 7
d. 9
Answer  Explanation 

ANSWER: 7

Explanation:
No explanation is available for this question!


27)   If hardware does not support _________ then a multi - user and multi - processing operating system cannot be implemented.

a. At least two modes of CPU execution
b. Demand paging
c. DMA for disk transfer
d. Address translation
Answer  Explanation 

ANSWER: Demand paging

Explanation:
No explanation is available for this question!


28)   On a single processor four jobs are to be executed. At time t = (0) + (jobs arrive in the order of A, B, C, D). The burst CPU time requirements are 4, 1, 8, 1 time units respectively.
Under Round Robin Scheduling with the time slice of 1 time unit the completion time of A is ______.


a. 3
b. 5
c. 7
d. 9
Answer  Explanation 

ANSWER: 9

Explanation:
No explanation is available for this question!


29)   What invokes the system calls? (Operating System)

a. A privileged instruction
b. An indirect jump
c. A software interrupt
d. Polling
Answer  Explanation 

ANSWER: A software interrupt

Explanation:
No explanation is available for this question!


30)   Consider a Unix - style I - node that has 10 direct pointers, 1 single, 1 double and 1 triple indirect pointers. What is the maximum possible file size if disk block size of 1kbyte, disk block address of 32 bit and 48 bit integers are used?

a. 234 byte
b. 232 byte
c. 264 byte
d. 2 24 byte
Answer  Explanation 

ANSWER: 232 byte

Explanation:
No explanation is available for this question!