DB/OS/DS/Networking/HTML - 7

1)   In a virtual memory environment the minimum number of page frames that must be allocated to a running process is determined by ___________________.

a. The Number of Processes in the Memory
b. The Instruction Set Architecture
c. The Page Size
d. The Physical Memory Size
Answer  Explanation 

ANSWER: The Instruction Set Architecture

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   We have an operating system, which is capable of loading and executing a single sequential user process at a time. If the disk head scheduling algorithm which is initially First Come First Served (FCFS) is replaced by Shortest Seek Time First (SSTF) claimed by the vendor to give 50% better benchmark results then what is the expected improvement in the I / O performance of the user programs?

a. 0%
b. 25%
c. 50%
d. 75%
Answer  Explanation 

ANSWER: 0%

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   What is the effect of using a larger block size in a fixed block size file system?

a. It leads to poorer disk throughput and poorer disk space utilization
b. It leads to poorer disk throughput but better disk space utilization
c. It leads to better disk throughput and better disk space utilization
d. It leads to better disk throughput and poorer disk space utilization
Answer  Explanation 

ANSWER: It leads to better disk throughput and poorer disk space utilization

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Consider the following statements:

a. With the use of kernel supported threads context switch is faster.
b. The entire process can be blocked by the system for user - level threads.
c. Kernel supported threads can be scheduled independently.
d. User level threads are transparent to the kernel.

Which of the above statements are true?


a. a and d
b. a and b
c. b and c
d. a and c
Answer  Explanation 

ANSWER: b and c

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Consider a system with 32 bit virtual addresses and 1 kbyte page size. Why is it not possible to use one - level page tables for virtual to physical address translation?

a. The amount of external fragmentation
b. The amount of internal fragmentation
c. The large computation overhead in the translation process
d. The large memory overhead in maintaining page tables
Answer  Explanation 

ANSWER: The large memory overhead in maintaining page tables

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which of the following is / are the advantages of connection - oriented networking?

a. Quality of service
b. No Priority service
c. Bandwidth utilization
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which protocol is mostly used to send unknown messages back from a destination network to an originating host?

a. TCP
b. UDP
c. BootP
d. ICMP
Answer  Explanation 

ANSWER: ICMP

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   In a 12 - port switch, when a network is segmented, how many broadcast domains are created?

a. 5
b. 1
c. 12
d. 2
Answer  Explanation 

ANSWER: 1

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which operation does the following command allow you to perform?

' router A(config)#line cons 0 '


a. Shut down the router
b. Disable console connections
c. Set the telnet password
d. Set your console password
Answer  Explanation 

ANSWER: Set your console password

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which of the following is / are the new APIs of HTML5?

a. HTML Geolocation
b. HTML Drag & Drop
c. HTML Web Workers
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Which tag defines self - contained content like diagrams, photos, illustrations etc.?

a. <figure>
b. <mark>
c. <main>
d. <details>
Answer  Explanation 

ANSWER: <figure>

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Which HTML tag is used to define what should be displayed in browsers that do not support ruby annotations?

a. <nav>
b. <rp>
c. <rt>
d. <ruby>
Answer  Explanation 

ANSWER: <rp>

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Where is the tag <canvas> used in an HTML page?

a. For adding images
b. For a graphic drawing using SVG
c. For a graphic drawing using javascript
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: For a graphic drawing using javascript

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Semantic elements are elements which ____________.

a. describe its meaning only to the developer
b. do not have any meaning
c. are used to describe a page
d. clearly describe its meaning to the browser and the developer
Answer  Explanation 

ANSWER: clearly describe its meaning to the browser and the developer

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Which algorithm should not be used for a Dense Graph?

a. Prim's algorithm
b. Kruskal's algorithm
c. Both a & b
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Kruskal's algorithm

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which kind of Special Vertex is not required while treating a Tree as a Graph?

a. Branch
b. Node
c. Root
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Root

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   The concept of topological sorting significantly deals with an ordering of Vertices in _________.

a. A Directed Cyclic Graph
b. An Undirected Cyclic Graph
c. A Directed Linear Graph
d. An Undirected Linear Graph
Answer  Explanation 

ANSWER: A Directed Cyclic Graph

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   How many edges are present in a Complete Graph with ' N ' Vertices?

a. N - 1
b. N - 1 / 2
c. N ( N - 1 ) / 2
d. ( N - 1 )2
Answer  Explanation 

ANSWER: N ( N - 1 ) / 2

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   How many pointers are necessarily changed for the insertion in a Linked List?

a. One
b. Two
c. Three
d. Five
Answer  Explanation 

ANSWER: Two

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Which of the following is / are the Applications of a Linked List?

a. Polynomial
b. Set
c. Sparse matrix
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   Which is the most suitable construct utilized for traversing in a Circular Linked List?

a. do - while
b. while
c. if
d. for
Answer  Explanation 

ANSWER: do - while

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   What will happen if the node to be deleted is the last node pointed by ' p ' in a Doubly Linked List?

a. Head will be advanced to next node
b. No node will be present to its right
c. Both a & b
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: No node will be present to its right

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   Doubly Linked List is especially applicable, for which of the following implementation?

a. Double Ended Queue
b. Linear List of Integers
c. Variable Length String Data Structure
d. All of the Above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the Above

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   What is a transparent DBMS?

a. Keeps its logical structure hidden from users
b. Keeps its physical structure hidden from users
c. Cannot hide sensitive information from users.
d. Both A and B.
Answer  Explanation 

ANSWER: Cannot hide sensitive information from users.

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Between what can information be transferred?

a. DBMS to Spread sheet program
b. DBMS to Word processor program
c. DBMS to Graphics program
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: DBMS to Graphics program

Explanation:
No explanation is available for this question!


26)   Which of the following provides an access path?

a. Physical record key
b. Private key
c. File key
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: File key

Explanation:
No explanation is available for this question!


27)   Which of the following is true regarding indexing operation?

a. Established an index for a file
b. Sorts a file using a single key
c. Sorts a file using two keys
d. Both B and C
Answer  Explanation 

ANSWER: Established an index for a file

Explanation:
No explanation is available for this question!


28)   What are the properties of Relational Database model?

a. Data is presented as a collection of relations.
b. Each relation is depicted as a table
c. Each row ( “ tuple ” ) represents as a single entity
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


29)   What is a trigger?

a. It is a procedural code which is executed automatically in response to certain events on a particular table or view.
b. Statement that enables to start any DBMS.
c. Condition the system tests for the validity of the database user.
d. Statement that is executed by the user when debugging an application program.
Answer  Explanation 

ANSWER: It is a procedural code which is executed automatically in response to certain events on a particular table or view.

Explanation:
No explanation is available for this question!


30)   How can a tuple be divided in a relational schema?

a. Domains
b. Queries
c. Relations
d. Joins
Answer  Explanation 

ANSWER: Domains

Explanation:
No explanation is available for this question!