DB/OS/DS/Networking/HTML - 9

1)   Which of the following is / are the essential contents in each entry of a page table?

a. Page frame number
b. Virtual page number
c. Access right information
d. Both page frame number and virtual page number
Answer  Explanation 

ANSWER: Page frame number

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Match the following lists:

a. Gang scheduling ------------------------------- i. Guaranteed scheduling
b. Rate monotonic scheduling ------------------ ii. Real-time scheduling
c. Fair share scheduling ------------------------- iii. Thread scheduling


a. a – i, b – iii, c - ii
b. a – iii, b – ii, c - i
c. a – i, b – ii, c - iii
d. a – ii, b – iii, c - i
Answer  Explanation 

ANSWER: a – iii, b – ii, c - i

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which page is selected by the Optimal Page Replacement Algorithm?

a. The page that has been used for maximum.
b. The page that has been used minimum.
c. The page that has not been used for the longest time in the past.
d. The page that will not be used for the longest time in the future.
Answer  Explanation 

ANSWER: The page that will not be used for the longest time in the future.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Let P1 and P2 be the two processes and S1 and S2 be the two shared Boolean variables. The initial values of S1 and S2 are randomly assigned. For accessing the critical sections of P1 and P2 the methods used by them are given below:

Method used by P1
While ( S1 == S2 );
Critical section
S1 = S2;

Method used by P2
While ( S1! = S2 )
Critical section
S2 = not (S1);

Which statement / s describes that the properties are achieved?


a. Progress but not mutual exclusion
b. Mutual exclusion but not progress
c. Both mutual exclusion and progress
d. Neither mutual exclusion nor progress
Answer  Explanation 

ANSWER: Mutual exclusion but not progress

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Where can the Belady’s anomaly occur?

a. LRU Page Replacement Policy
b. MRU Page Replacement Policy
c. Optimal Page Replacement Policy
d. FIFO Page Replacement Policy
Answer  Explanation 

ANSWER: FIFO Page Replacement Policy

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Consider the following characteristics,

1. Acknowledgments
2. Sequencing
3. Flow control

The above characteristics are indicated in which OSI layer?


a. Layer 4
b. Layer 7
c. Layer 3
d. Layer 2
Answer  Explanation 

ANSWER: Layer 4

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which of the following statements is / are true for ICMP packets?

a. It can provide hosts with information about network problems.
b. It is encapsulated within IP datagrams.
c. It is encapsulated within UDP datagrams.
d. Both A and B
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A and B

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which protocol is used to find the hardware address of a local device?

a. ARP
b. IP
c. ICMP
d. RARP
Answer  Explanation 

ANSWER: ARP

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The following is the binary number,
101110111
Convert this number into decimal and hexadecimal format.


a. 83 / 0xC5
b. 69 / 0x210
c. 183 / B7
d. 137 / A5
Answer  Explanation 

ANSWER: 183 / B7

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which attribute is used to start a video automatically?

a. submit
b. select
c. <video>
d. autoplay
Answer  Explanation 

ANSWER: autoplay

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Which tags can be used to display the audio and video?

a. <audio>
b. <video>
c. both a & b
d. none of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: both a & b

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   The <embed> element can contain an alternative text.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Which object returns the current position of the user and continues to return updated position as the user moves?

a. watchPosition()
b. clearWatch()
c. getCurrentPosition()
d. timestamp
Answer  Explanation 

ANSWER: watchPosition()

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Which are the objects used for storing data on the client provided by the HTML local storage?

a. window.localStorage
b. window.sessionStorage
c. window.localSession
d. both a & b
Answer  Explanation 

ANSWER: both a & b

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Which is the correct sequential order of constructing a binary tree for the expression a + b * c + d * e ?

A. Moving the operator at the center of the group.
B. Inversion of the Structure.
C. Grouping of elements as per the sequence of Evaluation.


a. A, B, C
b. B, C, A
c. B, A, C
d. C, A, B
Answer  Explanation 

ANSWER: C, A, B

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which value is assigned to leaf of game tree if the board position corresponds to the ' draw ' result for the player?

a. 1
b. 0
c. -1
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: 0

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   How is an insertion of a node into an AVL tree carried out?

a. By treating an AVL tree as a binary search tree
b. By updating the balance factors working upward from insertion point to the root
c. Both a & b
d. None of the Above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both a & b

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Which balance factor is stored in the new field introduced by an AVL tree for the representation of a node?

a. Length
b. Height
c. Width
d. Information
Answer  Explanation 

ANSWER: Height

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Which of the following techniques represents the precise sequence of an In - Order Traversal of a Binary Tree?

a. Visit the Root, Traverse Left Subtree, Traverse Right Subtree
b. Traverse Left Subtree, Visit the Root, Traverse Right Subtree
c. Traverse Left Subtree, Traverse Right Subtree, Visit the Root
d. None of the Above
Answer  Explanation 

ANSWER: Traverse Left Subtree, Visit the Root, Traverse Right Subtree

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   What happens if an expression tree reads the symbol in the form of an Operand?

a. One node tree is created and a pointer is pushed towards it on the stack.
b. Pointer is pop to two trees in order to generate a new tree with root as its operator.
c. Both a & b
d. None of the Above
Answer  Explanation 

ANSWER: One node tree is created and a pointer is pushed towards it on the stack.

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   What does the push operation top = top +1 indicate while representing the stack in one - dimensional array?

a. Stack Growing
b. Stack Shrinking
c. Stack Stability
d. Stack Instability
Answer  Explanation 

ANSWER: Stack Growing

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   When is the pop operation on Stack considered to be an error?

a. Only when the stack is empty
b. Only when the stack is full
c. When the stack is neither empty nor full
d. Cannot be predicted
Answer  Explanation 

ANSWER: Only when the stack is empty

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   Which direction of scanning is suitable for the evaluation of a prefix expression?

a. Left to Left
b. Right to Right
c. Left to Right
d. Right to Left
Answer  Explanation 

ANSWER: Right to Left

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   Which of the following is not true regarding to traditional information processing?

a. Common sharing of data between applications
b. Is file oriented
c. Programs are dependent on the files
d. It is inflexible
Answer  Explanation 

ANSWER: Common sharing of data between applications

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Which of the following is not a relational data of DBMS?

a. FOX PRO
b. dBASE IV
c. 4th Dimension
d. ReFlex
Answer  Explanation 

ANSWER: FOX PRO

Explanation:
No explanation is available for this question!


26)   What does a form define?

a. Where data is placed on screen
b. The width of each field
c. Both A and B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: The width of each field

Explanation:
No explanation is available for this question!


27)   What is a master list of index file?

a. Has a number assigned to each record
b. Is sorted in ascending order
c. Contains only a list of keys and record number
d. Both A and B.
Answer  Explanation 

ANSWER: Has a number assigned to each record

Explanation:
No explanation is available for this question!


28)   What information is not provided by a data dictionary?

a. How data is used
b. Where data is located
c. Size of storage disk
d. Who owns or is responsible for data
Answer  Explanation 

ANSWER: Size of storage disk

Explanation:
No explanation is available for this question!


29)   Which is the correct SQL syntax from the following to create a PRIMARY KEY constraint on existing table “ EMPLOYEE ” on " EMPID " column and currently column does not contain any value?

a. Alter table EMPLOYEE Add Constraint PK - EMPID Primary Key, EMPID;
b. Update table EMPLOYEE Add Constraint PK - EMPID Primary Key (EMPID);
c. Alter table EMPLOYEE Add Constraint PK - EMPID Primary Key (EMPID);
d. Alter table EMPLOYEE Add Constraint PK - EMPID Primary Key, (EMPID);
Answer  Explanation 

ANSWER: Alter table EMPLOYEE Add Constraint PK - EMPID Primary Key (EMPID);

Explanation:
No explanation is available for this question!


30)   What is a schedule for a set of transactions?

a. It consists of all instructions of those transactions.
b. It preserve the order in which the instructions appear in each individual transaction.
c. Both a and b
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: Both a and b

Explanation:
No explanation is available for this question!