Software Engineering - 1

1)   What are the characteristics of software?

a. Software is developed or engineered; it is not manufactured in the classical sense.
b. Software doesn’t “ wear out ”.
c. Software can be custom built or custom build.
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Compilers, Editors software come under which type of software?

a. System software
b. Application software
c. Scientific software
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: System software

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Software Engineering is defined as systematic, disciplined and quantifiable approach for the development, operation and maintenance of software.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   RAD Software process model stands for _____ .

a. Rapid Application Development.
b. Relative Application Development.
c. Rapid Application Design.
d. Recent Application Development.
Answer  Explanation 

ANSWER: Rapid Application Development.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Software project management comprises of a number of activities, which contains _________.

a. Project planning
b. Scope management
c. Project estimation
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   COCOMO stands for ______ .

a. COnsumed COst MOdel
b. COnstructive COst MOdel
c. COmmon COntrol MOdel
d. COmposition COst MOdel
Answer  Explanation 

ANSWER: COnstructive COst MOdel

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which of the following is not defined in a good Software Requirement Specification (SRS) document?

a. Functional Requirement.
b. Nonfunctional Requirement.
c. Goals of implementation.
d. Algorithm for software implementation.
Answer  Explanation 

ANSWER: Algorithm for software implementation.

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What is the simplest model of software development paradigm?

a. Spiral model
b. Big Bang model
c. V-model
d. Waterfall model
Answer  Explanation 

ANSWER: Waterfall model

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which of the following is the understanding of software product limitations, learning system related problems or changes to be done in existing systems beforehand, identifying and addressing the impact of project on organization and personnel etc?

a. Software Design
b. Feasibility Study
c. Requirement Gathering
d. System Analysis
Answer  Explanation 

ANSWER: System Analysis

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which design identifies the software as a system with many components interacting with each other?

a. Architectural design
b. High-level design
c. Detailed design
d. Both B & C
Answer  Explanation 

ANSWER: Architectural design

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Which defect amplification model is used to illustrate the generation and detection of errors during the preliminary steps of a software engineering process?

a. Design
b. Detailed design
c. Coding
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Which method is used for evaluating the expression that passes the function as an argument?

a. Strict evaluation
b. Recursion
c. Calculus
d. Pure functions
Answer  Explanation 

ANSWER: Strict evaluation

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Which factors affect the probable consequences if a risk occur?

a. Risk avoidance
b. Risk monitoring
c. Risk timing
d. Contingency planning
Answer  Explanation 

ANSWER: Risk timing

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Staff turnover, poor communication with the customer are risks that are extrapolated from past experience are called _____ .

a. Business risks
b. Predictable risks
c. Project risks
d. Technical risks
Answer  Explanation 

ANSWER: Predictable risks

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Organization can have in-house inspection, direct involvement of users and release of beta version are few of them and it also includes usability, compatibility, user acceptance etc. is called ______ .


a. Task analysis
b. GUI requirement gathering
c. GUI design & implementation
d. Testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which project is undertaken as a consequence of a specific customer request?

a. Concept development projects
b. Application enhancement projects
c. New application development projects
d. Application maintenance projects
Answer  Explanation 

ANSWER: New application development projects

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Requirement engineering process includes which of these steps?

a. Feasibility study
b. Requirement Gathering
c. Software Requirement specification & Validation
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Software safety is a quality assurance activity that focuses on hazards that may cause an entire system to fall.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Give the disadvantages of modularization.

a. Smaller components are easier to maintain
b. Program can be divided based on functional aspects
c. Desired level of abstraction can be brought in the program
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: None of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Effective software project management focuses on the four P’s. What are those four P’s?

a. People, performance, payment, product
b. People, product, process, project
c. People, product, performance, project
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: People, product, process, project

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   Give the Real-world factors affecting maintenance Cost.

a. As technology advances, it becomes costly to maintain old software.
b. The standard age of any software is considered up to 10 to 15 years.
c. Most maintenance engineers are newbie and use trial and error method to rectify problem.
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   Mention any two indirect measures of product.

a. Quality
b. Efficiency
c. Accuracy
d. Both A and B
e. Both B and C
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A and B

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   Which testing is the re-execution of some subset of tests that have already been conducted to ensure the changes that are not propagated?

a. Unit testing
b. Regression testing
c. Integration testing
d. Thread-based testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Regression testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   State if the following are true for Project Management.

During Project Scope management, it is necessary to -

1) Define the scope
2) Decide its verification and control
3) Divide the project into various smaller parts for ease of management.
4) Verify the scope


a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Software Requirement Specification (SRS) is also known as specification of _______.

a. White box testing
b. Acceptance testing
c. Integrated testing
d. Black box testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Black box testing

Explanation:
No explanation is available for this question!