Software Engineering -11

1)   Develop an abbreviated solution for the problem is an objective for building an analysis model.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   A quality objective for a software team is achieve in how many DRE approaches?

a. 2
b. 3
c. 1
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 1

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   In Re-engineering process which concepts in order to get re-engineered software?

a. Apply forward engineering
b. Perform
c. Decide
d. Re-structure program
Answer  Explanation 

ANSWER: Apply forward engineering

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   System size is a metric for the analysis model.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which software works strictly according to defined specifications and solutions?

a. Static-type
b. Practical-type
c. Embedded-type
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Static-type

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Software scope is not a well-defined boundary, which encompasses all the activities that are done to develop and deliver the software product.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Resource Histogram is an effective tool for staff planning and coordination.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   In the requirement analysis which model depicts the information domain for the problem?

a. Data models
b. Class-Oriented models
c. Scenario-based models
d. Flow-oriented models
Answer  Explanation 

ANSWER: Data models

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Requirements can be checked against following conditions.

1) If they cannot be practically implemented.
2) If they are not valid and as per functionality and domain of software.
3) If there are no ambiguities.


a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Every attribute is defined by its corresponding set of values, called Attributes.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   The logical association among entities is called relationship.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Which of these activities is not one of the activities recommended to be performed by an independent SQA group?

a. Serve as the sole test team for any software produced.
b. The tools and methods that support SQA actions and tasks.
c. Software configuration management procedures.
d. Organizational roles and responsibilities relative to product quality.
Answer  Explanation 

ANSWER: Serve as the sole test team for any software produced.

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   An effective risk management plan will need to address which of the following issues?

a. Risk avoidance
b. Risk monitoring
c. Contingency planning
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   If maintenance cost changes are often left undocumented which may cause more conflicts in future software.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   What is the software component repository is referred by designers to search for the matching component on the basis of functionality and intended software requirements?

a. Search suitable components
b. Specify components
c. Requirement specification
d. Incorporate components
Answer  Explanation 

ANSWER: Search suitable components

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Knowledge of software program, design and structure is essential in _______ .

a. Black-box testing
b. White-box testing
c. Integration testing
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: White-box testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Software design is a process to transform user requirements into some suitable form, that helps the programmer in software coding and implementation.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Function oriented metric were first proposed by ___________ and he suggested a measure called the __________ .


a. Barry Boehm, KLOC.
b. Barry Boehm, Function point.
c. Albrecht, Function point.
d. Albrecht, KLOC.
Answer  Explanation 

ANSWER: Albrecht, Function point.

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Line of code(LOC) can be used to normalize quality and/or productivity measure for _______ .

a. Extended function point metrics
b. Function point metrics.
c. Size oriented metrics.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Size oriented metrics.

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Match the following List 1 with List 2:

a. Good quality ----- i. Program does not fail for a specified time in a given environment
b. Correctness ------- ii. Meets the functional requirements
c. Predictable -------- iii. Meets both functional and non-functional requirements
d. Reliable ------------ iv. Process is under statistical control Codes


a. a - iii, b - ii, c - iv, d – i
b. a - ii, b - iii, c - iv, d - i
c. a - i, b - ii, c - iv, d - iii
d. a - i, b - ii, c - iii, d – iv
Answer  Explanation 

ANSWER: a - iii, b - ii, c - iv, d – i

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   What is the level of metrics and indicators that are available to measure the process and quality?

a. Optimized
b. Defined
c. Quantitatively Managed
d. Managed
Answer  Explanation 

ANSWER: Quantitatively Managed

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   Software when made for a specific requirement is called, Software Product.

a. Yes
b. No


Answer  Explanation 

ANSWER: Yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   Threat is the probability that can attack a specific type and it also occur within a given time.

a. Yes
b. No


Answer  Explanation 

ANSWER: Yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   What should they focus on consequences that affect on the Software Risk Impact Assessment?

a. Performance
b. Support and cost
c. Schedule
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Layout appropriateness according to sears is a worthwhile design metric for human/computer interfaces.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!