Administering and Managing an Oracle Database - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   Which of these components forms a global database name?
- Published on 13 Aug 15

a. A database name
b. A domain name
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   In Database Administrator evaluate how Oracle Database and its applications can best use the available computer resources; this evaluation should reveal which of the following information?
- Published on 12 Aug 15

a. How many disk drives are available to the Oracle Products?
b. How many, if any, dedicated tape drives are available to Oracle products
c. How much memory is available to the instances of Oracle Database you will run
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which task of the Database Administrator is available for cloning on Oracle home and on a database?
- Published on 12 Aug 15

a. Back Up the Fully Functional Database
b. Tune Database Performance
c. Download and Install Patches
d. Roll Out to Additional Hosts
Answer  Explanation 

ANSWER: Roll Out to Additional Hosts

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   A database link is a pointer in the local database that lets you access objects on a remote database in order to create a private database link. Which privilege is required for creation of any type of database link?
- Published on 12 Aug 15

a. CREATE DATABASE LINK
b. CREATE PUBLIC DATABASE LINK
c. CREATE SESSION
d. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: CREATE SESSION

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Database users interact with the database through applications or utilities. Which of these tasks are a typical user's responsibilities?
- Published on 12 Aug 15

a. Entering, modifying, and deleting data
b. Generating reports from the data
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   The remote server can either be a shared server or dedicated server. There is a dedicated connection between the local and remote servers. When the remote server is a shared server, you can force a dedicated server connection by using the (SERVER=DEDICATED) clause in the definition of the service name.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which groups are created and assigned specific names as part of the database installation process in an Operating System Authentication?

- Published on 12 Aug 15

a. OSDBA
b. OSOPER
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   The syntax to create a synonym is:

CREATE [PUBLIC] synonym_name
FOR [schema.]object_name[@database_link_name];

In this syntax what specifies either a table, view, sequence, materialized view, type, procedure, function or package as appropriate?

- Published on 04 Aug 15

a. PUBLIC
b. Synonym_name
c. Schema
d. Object_name
Answer  Explanation 

ANSWER: Object_name

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which are the several utilities that are available to help you maintain the data in your Oracle Database?
- Published on 04 Aug 15

a. SQL*Loader
b. Export and Import Utilities
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which server mode application uses a standard public database link in which 100 users simultaneously require a connection and then 100 direct network connections to the remote database are required?
- Published on 04 Aug 15

a. Deactivated/Shared server
b. Shared Server
c. Dedicated
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Deactivated/Shared server

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3