Agile testing - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   Who prioritizes product backlog?
- Published on 18 Aug 15

a. Product owner
b. Scrum team
c. Scrum master
d. All the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Scrum master

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   When is Acceptance Testing performed in Agile development?
- Published on 13 Aug 15

a. On request of customer
b. After system is ready
c. At the end of each iteration
d. Daily
Answer  Explanation 

ANSWER: At the end of each iteration

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   In agile development, lengthy documentation is created.
- Published on 13 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What are the skills that are required by the Agile Tester?
- Published on 13 Aug 15

a. Domain knowledge
b. Keen to learn and adopt new technology
c. Effective communicator who maintains good relationship with development team
d. All the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Arrange the following scrum practices according to the order in which they are carried out.

1. Sprint planning
2. Daily scrum meet
3. Sprint retrospective meet
4. Sprint review meet
5. Sprint

- Published on 13 Aug 15

a. 1, 5, 2, 3, 4
b. 1, 5, 2, 4, 3
c. 1, 2, 5, 4, 3
d. 1, 3, 2, 4, 5
Answer  Explanation 

ANSWER: 1, 5, 2, 4, 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Agile is a ______ .
- Published on 03 Aug 15

a. Sequential
b. Iterative
c. Incremental
d. Both b & c
Answer  Explanation 

ANSWER: Both b & c

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Agile Development Testing is treated as a separate phase.
- Published on 03 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What are the advantages of Agile Testing?
- Published on 30 Jul 15

a. Saves time
b. Requires less planning and creates less documentation
c. Regular feedback from end users
d. Solves issues in advance by daily meeting
e. All the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Who is responsible for sprint meeting?
- Published on 29 Jul 15

a. Product owner
b. Scrum team
c. Scrum master
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Scrum master

Explanation:
No explanation is available for this question!


1