Basic concepts of Software Testing - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   When Testing should be stopped?
- Published on 18 Aug 15

a. When manager asks to stop
b. When time runs out
c. When enough money are spend on testing
d. It depends on risk associated with that project.
Answer  Explanation 

ANSWER: It depends on risk associated with that project.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   When the echo() will be used?
- Published on 19 Oct 15

a. To display the value of a variable in the log file, which can be very valuable for debugging.
b. Display the value of a variable named answer in the log file, what would the first argument to the previous command look like.
c. Both of these
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: Both of these

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   When can customer says that the quality of the product is too good?
- Published on 19 Oct 15

a. Software meets its defined specification
b. Software is technically excellent
c. Software has few bugs
d. Software fulfills expectations of customer
Answer  Explanation 

ANSWER: Software fulfills expectations of customer

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   All defects result in failure.
- Published on 19 Oct 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   In Which of the following situation defects will arise?
- Published on 19 Oct 15

a. No knowledge of system
b. System is used in wrong way
c. May have coded wrongly
d. Incorrect setup of testing environment
e. All the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   The problem that threatens the success of a project but which has not yet happened is called as __________.
- Published on 16 Aug 15

a. Bug
b. Error
c. Risk
d. Defect
Answer  Explanation 

ANSWER: Risk

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   When should Regression Testing to be performed?
- Published on 16 Aug 15

a. When the project manager says
b. After the software has changed.
c. Whenever software testing team get the time.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: After the software has changed.

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Where do the testers fail to find the incidents?
- Published on 14 Aug 15

a. Requirements
b. Design
c. Test cases
d. Improvements suggested by users
e. User manual
Answer  Explanation 

ANSWER: Improvements suggested by users

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which of the following statement / s is / are correct?

1. Stubs are dummy calling program.
2. Drivers are dummy called program.

- Published on 14 Aug 15

a. Only 1
b. Only 2
c. Both
d. None
Answer  Explanation 

ANSWER: None

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Who is responsible for Integration Testing?
- Published on 14 Aug 15

a. Developer
b. Software Tester
c. Specialist Integration Tester
d. Both a and c
e. All the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both a and c

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4 5 6 7