Boundary value analysis - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   A particular text field accepts only alpha characters. Which of the following is invalid Equivalence Partition?
- Published on 14 Aug 15

a. APPLE
b. apple
c. aPPle
d. a2pple
Answer  Explanation 

ANSWER: a2pple

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   A Online Bus Reservation System asks number of seats to be reserved by user where user can reserve seats till its capacity will be full. If a tester wants to test that particular field using Boundary Value, what do you think will be a correct set of input values?
- Published on 14 Aug 15

a. 1, 2, capacity -1, capacity, capacity + 1
b. 0, 1, capacity, capacity + 1
c. 0, 1, 2, capacity + 1, a very large number
d. 0, 1, 10, 100, capacity, capacity+1
Answer  Explanation 

ANSWER: 0, 1, capacity, capacity + 1

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   The speedometer of a car uses 7 colours to show the speed. Each colour covers a range of 20 km, with an operating minimum and maximum of 0 and 140. Which of the following values is LEAST likely to have been identified when applying the Boundary Value Test Design Technique?
- Published on 14 Aug 15

a. -1
b. 0
c. 7
d. 121
Answer  Explanation 

ANSWER: 7

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   To pass an Exam, a candidate has to score minimum of 50 marks in order to clear the exam. The maximum that he can score is 100 marks. Identify the Valid Equivalence values if the student passes the exam.
- Published on 13 Aug 15

a. 50, 58, 75
b. 49, 50, 51
c. 52, 60, 99
d. 0, 15, 50
Answer  Explanation 

ANSWER: 52, 60, 99

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which of the following values for age are in the same Equivalence Partition?

- If you are less than 18, you are too young to be registered for program.
- Between 18 and 50 inclusive, you will receive a 20% discount.
- Anyone over 50 is not eligible for a discount.

- Published on 13 Aug 15

a. 17, 18, 19
b. 51, 52, 53
c. 18, 49, 50
d. 17, 49, 51
Answer  Explanation 

ANSWER: 51, 52, 53

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Equivalence partitioning and boundary value analysis techniques are used only during system testing.
- Published on 13 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   A city field in software accepts 3 to 25 alpha characters only. Using BVA technique what will be the possible number of combinations?
- Published on 13 Aug 15

a. 3, 4, 24, 25
b. 2, 3, 25, 26
c. 2, 3, 24, 25
d. 3, 5, 25, 26
Answer  Explanation 

ANSWER: 2, 3, 25, 26

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which of the followings is/are not a Specification Based Technique?
- Published on 03 Aug 15

a. Cause-Effect Table
b. State transition Testing
c. Decision Coverage
d. Use case Testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Decision Coverage

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   A theme park charges entry fee based on age group. For children below 3 it charges nothing, for 3-10 it charges Rs. 500/-, for 10-18 it charges Rs. 800/-,then for 18-60 it charges Rs. 1000/- and above 60 it charges Rs. 500/- again. Using Boundary Value Analysis, what will be the values to test if person pays Rs. 500/- entry fee?
- Published on 03 Aug 15

a. 0,2,3
b. 2,3,10,11,59,60,100,102
c. 2,3,10,11,59,60,100,101
d. 59,60,100,101
Answer  Explanation 

ANSWER: 2,3,10,11,59,60,100,101

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   What is an Equivalence Partition?
- Published on 03 Aug 15

a. A set of test cases for testing classes of objects.
b. An input or output range of values such as have only one value in the range becomes a test case.
c. An input or output range of values such that each value in the range becomes a test case
d. An input or output range of values such that every tenth value in the range becomes a test case.
Answer  Explanation 

ANSWER: An input or output range of values such as have only one value in the range becomes a test case.

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2