Designing the System - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   ER model shows the _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Static view
b. Functional view
c. Dynamic view
d. All the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Static view

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   When multiple modules have read and write access to some global data, it is called, ________ .

- Published on 24 Jul 15

a. Content coupling
b. Stamp coupling
c. Data coupling
d. Common coupling
Answer  Explanation 

ANSWER: Common coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Activities and action taken on the data that are represented by Circle or Round-edged Rectangles are called, _________ .
- Published on 24 Jul 15

a. Process
b. Data storage
c. Data flow
d. Entities
Answer  Explanation 

ANSWER: Process

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Elements of module in functional cohesion are grouped because they all contribute to a single well-defined function. It can also be reused.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The logical association among entities is called relationship.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Every attribute is defined by its corresponding set of values, called Attributes.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   A good design review is not important for good software design and its accuracy and quality.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   When elements of module are grouped because the output of one element serves as input to another and so on, it is called ________ .
- Published on 23 Jul 15

a. Functional cohesion
b. Sequential cohesion
c. Communicational cohesion
d. Procedural cohesion
Answer  Explanation 

ANSWER: Sequential cohesion

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Abbreviate the term HIPO.
- Published on 19 Oct 15

a. Hierarchical Input Process Output
b. High-level Input Process Output
c. Huge Input Process Output
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Hierarchical Input Process Output

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which depicts flow of control in program modules?

- Published on 19 Oct 15

a. Flowchart
b. DFD
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Flowchart

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2