Improving Predictions, Products, Processes & Resources - Software Engineering (MCQ) questions and answers

Here, you can read Improving Predictions, Products, Processes & Resources multiple choice questions and answers with explanation.

1)   In a risk-based approach the risks identified may be used to:

i. Determine the test technique to be employed
ii. Determine the extent of testing to be carried out
iii. Prioritize testing in an attempt to find critical defects as early as possible.
iv. Determine the cost of the project

- Published on 24 Jul 15

a. ii is True; i, iii, iv and v are False
b. i,ii,iii are true and iv is false
c. ii and iii are True; i, iv are False
d. ii, iii and iv are True; i is false
Answer  Explanation 

ANSWER: i,ii,iii are true and iv is false

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)    Fan-in is an indication of _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Objects
b. Inheritance
c. Messages
d. Polymorphism
Answer  Explanation 

ANSWER: Inheritance

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   What does Statistical Quality Assurance involve?
- Published on 23 Jul 15

a. Tracking each defect to its underlying cause
b. Isolated the "vital few" cause
c. Moving to correct them
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Software Maturity Index is computed with the following formula: [MT (FA+FC+FD)]/MT.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   System classes define all abstractions that are necessary for human computer interaction (HCI).
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What is a special set of ISO guidelines that developed to help the interpret standard for the use in software process?
- Published on 23 Jul 15

a. ISO 9001-2000
b. ISO 9001-2001
c. ISO 9000-3
d. ISO 9000-4
Answer  Explanation 

ANSWER: ISO 9000-3

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which classes represent data stores (e.g., a database) that will persist beyond the execution of the software?
- Published on 22 Jul 15

a. Process classes
b. System classes
c. Persistent classes
d. User interface classes
Answer  Explanation 

ANSWER: Persistent classes

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which Variation control in the context of software engineering involves controlling variation?
- Published on 22 Jul 15

a. Process applied
b. Resources expended
c. Product quality attributes
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   PAD is metric indicates the number of classes that can access another class attributes and a violation of encapsulation.
- Published on 22 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which is not a SQA activity?
- Published on 22 Jul 15

a. Black box testing
b. White box testing
c. Integration testing
d. Unit testing
Answer  Explanation 

ANSWER: White box testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2