Managing Oracle Database Processes - Oracle (MCQ) questions and answers

Here, you can read Managing Oracle Database Processes multiple choice questions and answers with explanation.

1)   What specifies the service names and the dispatchers register with the listeners in the DISPATCHERS Initialization Parameter Attributes ?
- Published on 03 Aug 15

a. LISTENER
b. SERVICE
c. CONNECTIONS
d. MULTIPLEX
Answer  Explanation 

ANSWER: SERVICE

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which are the examples of setting the DISPATCHERS initialization parameter?
- Published on 30 Jul 15

a. Typical
b. Forcing the Port Used by Dispatchers
c. Forcing the IP Address Used for Dispatchers
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   A session is INACTIVE when it is making a SQL call to Oracle Database. A session is ACTIVE if it is not making a SQL call to the database.
- Published on 19 Oct 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which process of one instance can perform Instance recovery for other instances that have failed in Oracle Database Background ?
- Published on 29 Jul 15

a. Log Writer
b. System Monitor
c. Process Monitor
d. Checkpoint
Answer  Explanation 

ANSWER: System Monitor

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which parameter specifies the maximum number of shared servers that can be automatically created by PMON?
- Published on 29 Jul 15

a. MAX_DISPATCHERS
b. MAX_SHARED_SERVERS
c. SHARED_SERVER_SESSIONS
d. SHARED_SERVERS
Answer  Explanation 

ANSWER: MAX_SHARED_SERVERS

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What contains information for tuning shared server in a Monitoring Shared Server?
- Published on 28 Jul 15

a. V$SHARED_SERVER
b. V$CIRCUIT
c. V$SHARED_SERVER_MONITOR
d. V$SHARED_POOL_RESERVED
Answer  Explanation 

ANSWER: V$SHARED_SERVER_MONITOR

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which can service multiple user processes in a Oracle Database which creates server processes to handle the requests of user processes Connected to an instance of a server process?
- Published on 27 Jul 15

a. A dedicated server
b. A shared server
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: A shared server

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   The PMON (process monitor) background process can terminate shared servers below the value specified by SHARED_SERVERS.
- Published on 27 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


1