Odd man out series - Quantitative Aptitude (MCQ) questions

1)   4 out of 5 parts in the given question are exactly same. Which part is not equal to other parts.
(A) 256/2 + 3 = (B) 65.5*2 = (C) 240/4 + 70 =(D) 11 + 94 + 25 = (E) 7.5 +23.5 +89.3 + 10.7

- Published on 19 Apr 16

a. A
b. B
c. C
d. D
e. E
Answer  Explanation 

ANSWER: C

Explanation:
(A) 256/2 + 3 = (B) 65.5*2 = (C) 240/4 + 70 =(D) 11 + 94 + 26 = (E) 7.5 +23.5 +89.3 + 10.7
(A) 131 = (B) 131 = (C) 130 = (D) 131 = (E) 131


2)   Pick the odd man out:
154, 235, 352, 460, 324

- Published on 12 Apr 16

a. 154
b. 235
c. 324
d. 631
Answer  Explanation 

ANSWER: 324

Explanation:
Sum of the digit in each number, except 324 is 10.


3)   275, 132, 462, 396, 327, 891, 121
- Published on 25 Mar 16

a. 327
b. 275
c. 121
d. 396
Answer  Explanation 

ANSWER: 327

Explanation:
In each number except 327, the middle digit is the sum of the other two.


4)    W, S, Q, M, ?
- Published on 06 Jul 15

a. I
b. J
c. K
d. L
Answer  Explanation 

ANSWER: K

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   -2, 5, 24, 61, ?
- Published on 06 Jul 15

a. 122
b. 124
c. 118
d. 120
Answer  Explanation 

ANSWER: 122

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   1, 2, 9, 64, ?
- Published on 06 Jul 15

a. 125
b. 625
c. 225
d. 525
Answer  Explanation 

ANSWER: 625

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   2, 3, 6, 15, _ , 123 ?
- Published on 06 Jul 15

a. 42
b. 34
c. 39
d. 37
Answer  Explanation 

ANSWER: 42

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   6, 11, 21, 36, 5, 6 , _ ?
- Published on 06 Jul 15

a. 11
b. 81
c. 54
d. 63
Answer  Explanation 

ANSWER: 81

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Find odd one among 2,3, 4, 4, 6, 8, 9,12, 16 ?
- Published on 06 Jul 15

a. 3
b. 9
c. 4
d. 2
Answer  Explanation 

ANSWER: 9

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   1, 9, 17, 33, 49, 73, _ .
- Published on 06 Jul 15

a. 98
b. 97
c. 89
d. 90
Answer  Explanation 

ANSWER: 97

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2