Oracle Clusters - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   Single-table hash cluster, provides fast access to rows in a table and this table must be the only table in the hash cluster. Essentially, there must be which mapping between hash keys and data rows?
- Published on 13 Aug 15

a. many-to-one mapping
b. one-to-many mapping
c. One-to-one mapping
d. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: One-to-one mapping

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   To create a cluster index, one of the following conditions must be true?
- Published on 13 Aug 15

a. Your schema contains the cluster
b. You have the CREATE ANY INDEX system privilege
c. Your schema does not contain cluster
d. You don’t have the CREATE ANY INDEX system privilege
e. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   For maximum distribution of rows in a hash cluster, the database rounds the HASHKEYS value up to the nearest _________ .

- Published on 12 Aug 15

a. Prime Number
b. ODD Number
c. Null
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Prime Number

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   You can create any cluster and associated cluster index in any tablespace that is _____ .
- Published on 12 Aug 15

a. OFFLINE
b. CLOSED
c. CURRENTLY ONLINE
d. OPEN
Answer  Explanation 

ANSWER: CURRENTLY ONLINE

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   In a sorted hash cluster, the rows corresponding to each value of the hash function are sorted on a specified set of columns in which order and that can improve response time during subsequent operations on the clustered data?
- Published on 12 Aug 15

a. Descending order
b. Ascending Order
c. Equal
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Ascending Order

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which of the following conditions are true when you choose the appropriate tables for the Cluster?
- Published on 12 Aug 15

a. The tables are primarily queried--that is, tables that are not predominantly inserted into or updated
b. Records from the tables are frequently queried together or joined
c. Records from the tables are not frequently queried together or joined
d. Both A & C
e. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   When estimating the size of cluster indexes remember that the index is on each cluster key, not the actual rows. Therefore, each key appears only once in the index.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   You can alter an existing cluster to change which of the following settings?
- Published on 04 Aug 15

a. Physical attributes (INITRANS and storage characteristics)
b. The average amount of space is not required to store all the rows for a cluster key value (SIZE)
c. There is no default degree of parallelism
d. All mentioned above
e. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Physical attributes (INITRANS and storage characteristics)

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which of these must be performed to find or store a row in an indexed table or cluster?
- Published on 04 Aug 15

a. One or more I/Os to find or store the key value in the index
b. Another I/O to read or write the row in the table or cluster
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   When estimating the size of cluster indexes remember that the index is on each cluster key, not the actual rows. Therefore, each key appears only once in the index.
- Published on 04 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3