Oracle Datafiles and Tempfiles - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   Which DBMS_STORAGE_MAP package procedure enables you to build the mapping information for the database object identified by object name, owner, and type?
- Published on 12 Aug 15

a. MAP_ELEMENT
b. MAP_FILE
c. MAP_ALL
d. MAP_OBJECT
Answer  Explanation 

ANSWER: MAP_OBJECT

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   You want to move all the objects of the APPS user in the test database to the DB_USER schema of the production database. Which option of IMPDP would you use to accomplish this task?
- Published on 12 Aug 15

a. FULL
b. SCHEMAS
c. REMAP_SCHEMA
d. REMAP_DATAFILES
e. REMAP_TABLESPACE
Answer  Explanation 

ANSWER: REMAP_SCHEMA

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Your database is running in the ARCHIVELOG mode. You placed a tablespace tbs_1, offline with the immediate option. Which statement is correct in this scenario?
- Published on 12 Aug 15

a. The operation would fail if tbs_1 were a read-only tablespace
b. The operation would fail if tbs_1 were a read/write tablespace
c. The operation would fail if tbs_1 were the default tablespace for the database
d. If the above operation were successful, media recovery would be required to bring the Tablespace online
Answer  Explanation 

ANSWER: If the above operation were successful, media recovery would be required to bring the Tablespace online

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   You executed the STARTUP MOUNT command to start your database, for which database Operation do you need to start the database in the MOUNT state?
- Published on 04 Aug 15

a. Renaming the control files
b. Dropping a user in your database
c. Enabling or disabling redo log archiving
d. Dropping a tablespace in your database
Answer  Explanation 

ANSWER: Enabling or disabling redo log archiving

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The DROP DATABASE statement deletes all control files and all other database files listed in the control file, to use the DROP DATABASE statement successfully, which conditions must apply?
- Published on 03 Aug 15

a. The database must be mounted and closed
b. The database must be mounted exclusively--not in shared mode
c. The database must be mounted as RESTRICTED
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What are the implications if your test database is running in a NOARCHIVELOG mode?
- Published on 03 Aug 15

a. You can perform open database backups
b. You can perform closed database backups
c. You cannot perform schema-level logical backups
d. You can perform the backup of only the SYSTEM tablespace when the database is open
Answer  Explanation 

ANSWER: You can perform closed database backups

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which of the following statements are true about the roles in the Oracle database?
- Published on 03 Aug 15

a. A role can be granted to itself
b. Roles can be granted to other roles
c. A role can contain both system and object privileges
d. Both A & B
e. Both B & C
Answer  Explanation 

ANSWER: Both B & C

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which SQL Statement creates a new empty datafile in place of an old one-useful to re-create a datafile that was lost with no backup?
- Published on 30 Jul 15

a. ALTER DATABASE...CREATE DATAFILE
b. CREATE DATABASE
c. ALTER TABLESPACE...ADD TEMPFILE
d. CREATE TEMPORARY TABLESPACE
Answer  Explanation 

ANSWER: ALTER DATABASE...CREATE DATAFILE

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which view would you query at this stage to investigate this missing control file?
- Published on 19 Oct 15

a. V$INSTANCE
b. V$CONTROLFILE
c. DBA_CONTROL_FILES
d. V$DATABASE_PROPERTIES
Answer  Explanation 

ANSWER: V$CONTROLFILE

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   In mapping structure what describes the link between an element and the next elements in the I/O mapping stack?
- Published on 29 Jul 15

a. File Mapping
b. Subelements Mapping
c. Elements Mapping
d. File System Extents Mapping
Answer  Explanation 

ANSWER: Subelements Mapping

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2