Oracle DBA - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   Which schema does this window group reside?
- Published on 13 Aug 15

a. system
b. sysdba
c. sys
d. Both B and C
Answer  Explanation 

ANSWER: sys

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   After creating a job, you may need to set job arguments if-
- Published on 13 Aug 15

a. The inline job action is a stored procedure or other executable that requires arguments.
b. The job references a named program object and you want to override one or more default program arguments.
c. The job references a named program object and one or more of the program arguments were not assigned a default value.
d. All mentioned above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   In the Scheduler, most components are database objects like a table, which enables you to use normal oracle privileges. Select the correct basic elements of the scheduler.
- Published on 13 Aug 15

a. Programs
b. Schedules
c. Events
d. Chains
e. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   The Scheduler can pass an event-based job for the message content of the event that started the job. To pass an event-based job which of the following rules will be applied?
- Published on 13 Aug 15

a. The job must use a named program of type STORED_PROCEDURE
b. One of the named program's arguments must be a metadata argument with metadata_attribute set to EVENT_MESSAGE
c. The stored procedure that implements the program must have an argument at the position corresponding to the named program's metadata argument. The argument type must be the data type of the queue where your application queues the job-start event
d. Both A & B
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Select the correct method for creating jobs.
- Published on 13 Aug 15

a. Named Program
b. Named Schedule
c. Named Program and Schedule
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   A chain can become stalled when no steps are running, no steps are scheduled to run, no event steps are waiting for an event, and the evaluation_interval for the chain is NULL.
- Published on 13 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which scenario are the chains automatically disabled by the scheduler?
- Published on 13 Aug 15

a. The program that one of the chain steps points to is dropped
b. The nested chain that one of the chain steps points to is dropped
c. The event schedule that one of the chain event steps points to is dropped
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which process specifies the maximum number of processes that can be created for the execution of jobs?
- Published on 12 Aug 15

a. job_queue_processes
b. dbms_scheduler
c. dbms_scheduler.create_job
d. set_job_anydata_value
Answer  Explanation 

ANSWER: job_queue_processes

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which attribute is currently not implemented in the scheduler event queue?
- Published on 12 Aug 15

a. run_count
b. failure_count
c. retry_count
d. spare1-spare8
Answer  Explanation 

ANSWER: spare1-spare8

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   In starting the chain at least one rule must have a condition that always evaluates to TRUE.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4 5 6 7