Oracle Distributed Database concepts - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   Each committed transaction has an associated number to uniquely identify the changes made by the statements within the transaction and that number is called, _________ .
- Published on 13 Aug 15

a. Supply change number
b. System change number
c. Oracle change number
d. Commit change number
Answer  Explanation 

ANSWER: System change number

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   In distributed SQL statements, which of the following retrieves information from two or more nodes?
- Published on 13 Aug 15

a. Distributed query
b. Distributed update
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Distributed query

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   In ________ type of link users connect as themselves. This means that they must have an account on the remote database with the same username as their account on the local database.
- Published on 13 Aug 15

a. Connected user link
b. Fixed user link
c. Current user link
d. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Connected user link

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What is site autonomy?
- Published on 12 Aug 15

a. Each server participating in a distributed database is administered independently from all other databases.
b. Nodes of the system cannot mirror the logical organization of companies or groups that need to maintain independence.
c. Local administrators cannot control corresponding local data. Therefore, each database administrator’s domain of responsibility is smaller and more manageable.
d. Administrators cannot recover from isolated system failures independently from other nodes in the system.
Answer  Explanation 

ANSWER: Each server participating in a distributed database is administered independently from all other databases.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The REMOTE_OS_AUTHENT parameter operates an externally-authenticated user and it can connect to the remote database using a connected user database link, Select the correct parameter to set.
- Published on 12 Aug 15

a. REMOTE_OS_AUTHENT = false
b. REMOTE_OS_AUTHENT = true
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: REMOTE_OS_AUTHENT = true

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Depending on the situation each node in the Distributed Database system can act as, _________ .
- Published on 12 Aug 15

a. A client
b. A server
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   In a non-shared database link, the connection is shared across multiple sessions.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which transaction contains statements that access more than one node?
- Published on 12 Aug 15

a. A Remote Transaction
b. A Distributed transaction
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: A Distributed transaction

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   A set of databases in a distributed system that can appear to applications as a single data source known as ________.
- Published on 12 Aug 15

a. Distributed database
b. Distributed processing
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Distributed database

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   To enable cost-based optimization set the OPTIMIZER_MODE initialization parameter to CHOOSE or COST, you can set this parameter by using __________.
- Published on 12 Aug 15

a. Modifying the OPTIMIZER_MODE parameter in the initialization parameter file
b. Setting it at session level by issuing an ALTER SESSION statement
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3