Oracle Indexes and Partitioned Tables - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   Which key have automatically indexes, but you might want to create an index on a foreign key?

- Published on 12 Aug 15

a. Primary
b. Unique
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   What Enables you to quickly change storage and tablespace parameters without having to drop the original index?
- Published on 12 Aug 15

a. Coalesce Index
b. Rebuild Index
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Rebuild Index

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which partition forms of composite partitioning is well suited for historical data, but lets you further group the rows of data based on unordered or unrelated column values?
- Published on 12 Aug 15

a. Range-Hash Partition
b. Range-List Partition
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Range-List Partition

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Creating an index using key compression enables you to eliminate repeated occurrences of key column prefix values.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which type of partition will be done for the following?

1. Partition description identifying partition bounds.

- Published on 12 Aug 15

a. Range Partition
b. Hash Partition
c. List Partition
d. Range-Hash Partition
Answer  Explanation 

ANSWER: Range Partition

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Because indexes created using NOLOGGING are not archived, perform a backup after you create the index.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Indexes may be marked UNUSABLE for which table type, the index behavior for adding partition is?

1) For local indexes, the behavior is the same as for heap tables.
2) All global indexes remain usable.

- Published on 12 Aug 15

a. Regular (Heap)
b. Index-organized
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Index-organized

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What does the database let you do if you require more explicit control over the indexes associated with UNIQUE and PRIMARY KEY constraints?
- Published on 04 Aug 15

a. Specify a new index that the database is to use to enforce the constraint
b. Specify a CREATE INDEX statement that the database is to use to create the index and enforce the constraint
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Specify a CREATE INDEX statement that the database is to use to create the index and enforce the constraint

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which of the following operations support the UPDATE INDEXES clause?
- Published on 04 Aug 15

a. ADD PARTITION | SUBPARTITION, MERGE PARTITION | SUBPARTITION
b. COALESCE PARTITION | SUBPARTITION, MOVE PARTITION | SUBPARTITION
c. DROP PARTITION | SUBPARTITION, SPLIT PARTITION | SUBPARTITION
d. EXCHANGE PARTITION | SUBPARTITION, TRUNCATE PARTITION | SUBPARTITION
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which of the following reasons are included to drop an index?
- Published on 03 Aug 15

a. Applications do not use the index to query the data
b. The index has become invalid and must be dropped before being rebuilt
c. The index has become too fragmented and must be dropped before being rebuilt
d. The index is no longer required
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3