Oracle Managed Files - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   What are the Memory Structures subdivided as?
- Published on 12 Aug 15

a. SGA
b. PGA
c. Sort Area
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   You want to protect your database from single point of failure by multiplexing the control file. Your database is started using SPFILE. You have to perform the following tasks, Give the correct order in which these tasks to be performed.

1. Shut down the database instance.
2. Copy the control file to new location.
3. Configure the CONTROL_FILES parameter.
4. Restart the instance.

- Published on 12 Aug 15

a. 3, 2, 1, 4
b. 3, 1, 2, 4
c. 3, 2, 1, 4
d. 2, 3, 1, 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 3, 1, 2, 4

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   You specified extent management as local for a tablespace. How will it affect space management in the tablespace?
- Published on 12 Aug 15

a. All the extents will be of the same size
b. Bitmap will be used to record free and allocated extents
c. Free extents will be managed by the data dictionary tables
d. The tablespace will be system managed and the users cannot specify the extent size
Answer  Explanation 

ANSWER: Bitmap will be used to record free and allocated extents

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which initialization parameter Defines the location of the default file system directory for redo log files and control file creation when no file specification is given in the creation operation?
- Published on 04 Aug 15

a. DB_CREATE_FILE_DEST
b. DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n
c. DB_RECOVERY_FILE_DEST
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   What should the Oracle database create for the DB_RECOVERY_FILE_DEST and DB_RECOVERY_FILE_DEST_SIZE parameters in the initialization parameter file to identify the default location?
- Published on 04 Aug 15

a. Redo log files
b. Control files
c. RMAN backups
d. Archived logs
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What does the DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n initialization parameter in your initialization parameter file to identify the default location for the database server to create?
- Published on 30 Jul 15

a. Datafiles
b. Redo log files
c. Control files
d. Both A & B
e. Both B & C
Answer  Explanation 

ANSWER: Both B & C

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Archived logs in RMAN backups are created in the flash recovery area.
- Published on 19 Oct 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   In the Oracle Database which file contain the information needed to maintain and verify database integrity, and include the names of all the Data Files and the online and archived log files?
- Published on 29 Jul 15

a. Data Files
b. Control Files
c. Redo Log Files
d. Temp Files
Answer  Explanation 

ANSWER: Control Files

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which two database operations can be performed at the MOUNT stage of database startup?
- Published on 29 Jul 15

a. Renaming of data files
b. Dropping the database user
c. Configuring the database in ARCHIVELOG mode
d. Both A & C
e. Both B & C
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & C

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Logical volume manager (LVM) is a software package available with most operating systems. Sometimes it is called a logical disk manager (LDM).
- Published on 27 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2