Oracle Redo Log - Oracle (MCQ) questions and answers

Here, you can read Oracle Redo Log multiple choice questions and answers with explanation.

1)   The Remote File Server process which is required when archiving to a remote destination, is responsible for which the following tasks?
- Published on 13 Aug 15

a. Consuming network I/O from the ARCn process
b. Creating file names on the standby database by using the STANDBY_ARCHIVE_DEST parameter
c. Populating the log files at the remote site
d. Updating the standby database control file
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   A filled redo log file is available after the changes recorded in it have been written to the datafiles if archiving is ______.

- Published on 12 Aug 15

a. Enabled
b. Disabled
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Disabled

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which of these statements overcomes two situations where dropping redo logs is not possible?
- Published on 12 Aug 15

a. If there are only two log groups
b. The corrupt redo log file belongs to the current group
c. The corrupt redo log file belongs to the Inactive group
d. If there are only four log groups
e. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What does the status DEFER indicate in the LOG_ARCHIVE_DEST_STATE_n initialization parameter which lets you control the availability state of the specified destination (n)?
- Published on 12 Aug 15

a. Indicates that the database can use the destination
b. Indicates that the location is temporarily disabled
c. Indicates that the destination is an alternate
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: Indicates that the location is temporarily disabled

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which view identifies redo log groups and members and member status in the Redo Log Information?
- Published on 12 Aug 15

a. V$LOG
b. V$LOGFILE
c. V$LOG_HISTORY
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: V$LOGFILE

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which modes are used for transmitting archived logs to their destination in the Specifying Mode of Log Transmission?
- Published on 12 Aug 15

a. Normal archiving transmission
b. Standby transmission
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   What is the impact on performance if the ARCHIVE_LAG_TARGET initialization parameter is set to a very low value?
- Published on 12 Aug 15

a. Positive
b. Negative
c. None
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: Negative

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What are the Archived redo logs used for?
- Published on 12 Aug 15

a. Recover a database
b. Update a standby database
c. Get information about the history of a database using the LogMiner utility
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Every instance of an Oracle Database is not associated with redo log to protect the database in case of an instance failure.
- Published on 04 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   What are the consequences of an ARCHIVE LOG LIST command stated below?

SQL> ARCHIVE LOG LIST
Database log mode Archive Mode
Automatic archival Enabled
Archive destination D:\oracle\oradata\IDDB2\archive
Oldest online log sequence 11160
Next log sequence to archive 11163
Current log sequence 11163

- Published on 04 Aug 15

a. The database is currently operating in NOARCHIVELOG mode
b. Automatic archiving is disabled
c. The current redo log file has a sequence number of 11160
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: None of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3