Oracle Replication - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   Which of the following is / are DML Statements?
- Published on 13 Aug 15

a. Insert
b. Update
c. Create
d. Both A and B
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A and B

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Data changes in a snap shot can be triggered ________.
- Published on 13 Aug 15

a. Manually
b. Automatically
c. Both a and b
d. Scheduled
Answer  Explanation 

ANSWER: Both a and b

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   The delay between the time a DML change is applied at the originating database and the time the transaction reaches the destination databases is called as _______ .
- Published on 13 Aug 15

a. Propagation
b. Propagation latency
c. Conflict
d. Conflict latency
Answer  Explanation 

ANSWER: Propagation latency

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   A _______________ is a collection of one or more replicated objects (typically tables) that are administrated together.
- Published on 12 Aug 15

a. Replica
b. Replica group
c. Replication
d. Replication group
Answer  Explanation 

ANSWER: Replication group

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which one of the following way is correct to turn ON replication?
- Published on 12 Aug 15

a. DBMS_REPUTIL_REPLICATION=ON
b. DBMS_REPUTIL.REPLICATION=ON
c. DBMS_REPUTIL.REPLICATION_ON
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: DBMS_REPUTIL.REPLICATION_ON

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   If the replication interval is smaller, there are few update conflicts.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Advance data replication is useful to which types of Application Systems?
- Published on 12 Aug 15

a. Disconnected Environments
b. Failover Site
c. Distributing Application Loads
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which of the following object types cannot be replicated?

- Published on 12 Aug 15

a. Data
b. Trigger
c. View
d. Sequence
Answer  Explanation 

ANSWER: Sequence

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Advanced replication facility allows applications to insert, update, and delete table rows through updatable snapshots.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which site supports simple read-only and updatable snapshots of the table data at an associated master site?
- Published on 12 Aug 15

a. Snap site
b. Replication Catalog
c. Replication groups
d. Snapshot site
Answer  Explanation 

ANSWER: Snapshot site

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2