Oracle Tablespaces - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   A transportable tablespace set consists of datafiles for the set of tablespaces being transported and an export file containing structural information (metadata) for the set of tablespaces we use ______
- Published on 12 Aug 15

a. Data Pump
b. EXP
c. IMP
d. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   What are the additional limitations for Transporting tablespaces with XMLTypes?
- Published on 12 Aug 15

a. Advanced Queues
b. SYSTEM Tablespace Objects
c. Opaque Types
d. Floating-Point Numbers
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   What migrates a locally managed tablespace to dictionary-managed in Diagnosing and Repairing Locally Managed Tablespace Problems?
- Published on 12 Aug 15

a. TABLESPACE_MIGRATE_TO_LOCAL
b. TABLESPACE_REBUILD_QUOTAS
c. TABLESPACE_MIGRATE_FROM_LOCAL
d. TABLESPACE_VERIFY
Answer  Explanation 

ANSWER: TABLESPACE_MIGRATE_TO_LOCAL

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which SQL statement from the following is used to create a new tablespace?
- Published on 12 Aug 15

a. CREATE TABLESPACE
b. CREATE TEMPORARY TABLESPACE
c. CREATE UNDO TABLESPACE
d. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   You require the Oracle server to manage the undo segments and space among various active sessions automatically. You created an undo tablespace, UNDO_TBS1, in your database. Which two additional steps would you perform to achieve this?
- Published on 12 Aug 15

a. Set the UNDO_RETENTION parameter to 900 or more
b. Create an initial undo segment in the undo tablespace
c. Set the UNDO_TABLESPACE parameter to UNDO_TBS1
d. Set the UNDO_MANAGEMENT initialization parameter to AUTO
e. Both C & D
Answer  Explanation 

ANSWER: Both C & D

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   AUTOALLOCATE causes the tablespace to be system managed with a minimum extent size of 6K.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which two statements about Flashback Query are true?
- Published on 12 Aug 15

a. It helps in row-level recovery from user errors
b. It can be performed to recover ALTER TABLE statements
c. It fails when undo data pertaining to the transaction is overwritten
d. BOTH B & C
e. BOTH A & C
Answer  Explanation 

ANSWER: BOTH A & C

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which tasks call the procedure, either on all bitmap blocks, or on a single block if only one is corrupt in a set of bitmap blocks that has media corruption?

- Published on 12 Aug 15

a. TABLESPACE_REBUILD_QUOTAS
b. TABLESPACE_REBUILD_BITMAPS
c. TABLESPACE_VERIFY
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: TABLESPACE_REBUILD_BITMAPS

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The Database Resource Manager directive UNDO_POOL allows DBAs to limit the amount of undo space consumed by a group of users.

- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   In Viewing Tablespace Information, which view gives Information for all extents in all locally managed temporary tablespaces?
- Published on 04 Aug 15

a. V$TEMP_EXTENT_POOL
b. V$TEMP_EXTENT_MAP
c. V$TEMPSEG_USAGE
d. V$TEMP_SPACE_HEADER
Answer  Explanation 

ANSWER: V$TEMP_EXTENT_MAP

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3