Oracle Transaction - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   In which of the following ways does the database use SCNs to coordinate the distributed transactions among different databases?
- Published on 13 Aug 15

a. An application establishes a connection using a database line
b. The distributed transaction commits with the highest global SCN among all the databases involved
c. The commit global SCN is sent to all databases involved in the transaction
d. Both A & B
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   What is the role in the session tree that has a node which is forced to reference data on other nodes to complete its part of the transaction?
- Published on 13 Aug 15

a. Client
b. Database server
c. Global coordinator
d. Local coordinator
Answer  Explanation 

ANSWER: Local coordinator

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Errors discovered during SQL statement execution cause
- Published on 13 Aug 15

a. statement-level rollback
b. Row-level rollback
c. Deadlock
d. Both a and b
Answer  Explanation 

ANSWER: statement-level rollback

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   ___________________ determines the best possible way to execute a query.
- Published on 13 Aug 15

a. Transaction optimizer
b. Query optimizer
c. Optimizer
d. Oracle optimizer
Answer  Explanation 

ANSWER: Query optimizer

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   When a transaction is committed, what does the LGWR do?
- Published on 13 Aug 15

a. Writes redo log entries in the SGA's redo log buffers to the online redo log file
b. Writes the transaction's SCN to the online redo log file
c. Both a and b
d. Writes the unique system change number (SCN) to redo log file.
Answer  Explanation 

ANSWER: Both a and b

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   To ensure that a transaction does not hang if it cannot obtain a lock, which of the following statements below should be executed?
- Published on 13 Aug 15

a. UPDATE ... NOWAIT
b. FOR UPDATE ... WAIT
c. FOR UPDATE ... NOWAIT
d. UPDATE ... WAIT
Answer  Explanation 

ANSWER: FOR UPDATE ... NOWAIT

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   When does a statement run in a resumable mode?
- Published on 13 Aug 15

a. When the client implicitly enables resumable semantics for the session using the ALTER SESSION statement
b. When the client explicitly enables resumable semantics for the session using the ALTER SESSION statement
c. When the client implicitly enables resumable semantics for the session using the CREATE SESSION statement
d. When the client explicitly enables resumable semantics for the session using the CREATE SESSION statement
Answer  Explanation 

ANSWER: When the client explicitly enables resumable semantics for the session using the ALTER SESSION statement

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What do we call transactions in which commit was interrupted by any type of system or network failure?
- Published on 13 Aug 15

a. in-doubt distributed transactions
b. doubt distributed transactions
c. in-doubt transactions
d. Both a and b
Answer  Explanation 

ANSWER: in-doubt distributed transactions

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which of the following performs the following operations during a distributed transaction?

1) Sends all of the distributed transaction SQL statements, remote procedure calls, and so forth to the directly referenced nodes, thus forming the session tree.
2) Instructs all directly referenced nodes other than the commit point site to prepare the transaction.
3) Instructs the commit point site to initiate the global commit of the transaction if all nodes prepare successfully.

- Published on 12 Aug 15

a. Database server
b. Local coordinator
c. Global coordinator
d. Commit point site
Answer  Explanation 

ANSWER: Global coordinator

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Savepoints divide a long transaction into smaller parts.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4