Oracle Views, Sequences, and Synonyms - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   You cannot use an ALTER VIEW statement to change the definition of a view but you can replace views in which of the following ways?
- Published on 13 Aug 15

a. You can drop and recreate the view
b. You can redefine the view with a CREATE VIEW statement that contains the OR REPLACE clause
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   What is / are the rules for updatable join views in which rule any INSERT, UPDATE, or DELETE operation on a join view can modify only one underlying base table at a time?
- Published on 12 Aug 15

a. UPDATE Rule
b. INSERT Rule
c. DELETE Rule
d. GENERAL Rule
Answer  Explanation 

ANSWER: GENERAL Rule

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   A sequence is referenced in SQL statements with the NEXTVAL and CURRVAL pseudocolumns, what can be used in the following places?

1) VALUES clause of INSERT statements
2) The SELECT list of a SELECT statement
3) The SET clause of an UPDATE statement

- Published on 12 Aug 15

a. CURRVAL
b. NEXTVAL
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What is a Sequence with each new sequence number that is generated by a reference to the sequence pseudocolumn called?
- Published on 12 Aug 15

a. CURRVAL
b. NEXTVAL
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: NEXTVAL

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   When a view is dropped, all grants of corresponding object privileges are revoked from roles and users. After the view is re-created, privileges must be regranted.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Drop a synonym that is no longer required using DROP SYNONYM statement. To drop a private synonym, omit the PUBLIC keyword. To drop a public synonym, include the PUBLIC keyword.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which privilege from the following is used to create a private synonym in another user's schema?
- Published on 12 Aug 15

a. CREATE SYNONYM
b. CREATE ANY SYNONYM
c. CREATE PUBLIC SYNONYM
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: CREATE ANY SYNONYM

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What are the following guidelines used for?

1) Be sure the sequence cache can hold all the sequences used concurrently by your applications
2) Increase the number of values for each sequence held in the sequence cache

- Published on 04 Aug 15

a. Slow access to all sequence numbers
b. Fast access to all sequence numbers
c. Neutral
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: Fast access to all sequence numbers

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The concept of a key-preserved table is fundamental to understanding the restrictions on modifying join views.
- Published on 04 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Synonyms are not convenient to use and reduce the complexity of SQL statements for database users.
- Published on 03 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2