QC - Software Testing (MCQ) questions and answers

Here, you can read QC multiple choice questions and answers with explanation.

1)   Cross Test Set with Test is related to __________.
- Published on 18 Aug 15

a. List the test set hierarchically.
b. List test sets that appear in the Test set list.
c. List set from al test set with FAILED test run status.
d. All of these.
Answer  Explanation 

ANSWER: List test sets that appear in the Test set list.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   _______ is user created alert.
- Published on 18 Aug 15

a. Alert Me
b. Follow up
c. Flag
d. Email
Answer  Explanation 

ANSWER: Follow up

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which is not true in case of Creating Releases and Cycle?
- Published on 18 Aug 15

a. Release and Cycle have ID and are not editable.
b. Both have start and end date.
c. Date range for a release must be contained within the date range for the cycle to which it belongs.
d. We start a release tree by adding a folder under the release root folder.
Answer  Explanation 

ANSWER: Date range for a release must be contained within the date range for the cycle to which it belongs.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which of the following option is present in QuickTest_Test option?
- Published on 18 Aug 15

a. Test type list
b. Version
c. Test plan tree
d. Requirement
Answer  Explanation 

ANSWER: Test type list

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which shortcut is used to access the first step in Design Step Editor?
- Published on 18 Aug 15

a. Alt + Left
b. Alt + Right
c. Alt + Home
d. Alt + Up
Answer  Explanation 

ANSWER: Alt + Home

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Trace From grid in the Requirement traceability displays ________ .
- Published on 18 Aug 15

a. Requirement that affect a selected requirement.
b. Requirement that are affected by the selected requirements.
c. All the requirements
d. Only A and B
Answer  Explanation 

ANSWER: Requirement that affect a selected requirement.

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   __________ indicates that the alert has already been read.
- Published on 18 Aug 15

a. Green flag
b. Grey flag
c. Red flag
d. Black flag
Answer  Explanation 

ANSWER: Grey flag

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Shortcut key for Requirement menu bar is ___________.
- Published on 18 Aug 15

a. F1
b. F9
c. Ctrl + R
d. Alt +Shift+ R
Answer  Explanation 

ANSWER: F9

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which is not true in case of Filter Selection?
- Published on 14 Aug 15

a. Use current filter
b. Update filter
c. Do not use filter
d. Define new filter
Answer  Explanation 

ANSWER: Update filter

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which field is not stored in the Version Control?
- Published on 14 Aug 15

a. Reviewed
b. Direct Cover Status
c. RBQM field
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3