QTP - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   Which is a procedure?
- Published on 18 Aug 15

a. Wait
b. Exit
c. WaitForProperty
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: Wait

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   When the Parameterization is required?
- Published on 18 Aug 15

a. Copy, paste, or move an object from a shared object repository to the local object repository.
b. When object hierarchy is changed.
c. Both of these.
d. None of these.
Answer  Explanation 

ANSWER: Copy, paste, or move an object from a shared object repository to the local object repository.

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Shortcut key to opens an existing business or scripted component is _________.
- Published on 18 Aug 15

a. CTRL+ALT+O
b. CTRL+SHIFT+O
c. SHIFT+ALT+O
d. CTRL+O
Answer  Explanation 

ANSWER: CTRL+SHIFT+O

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Shortcut key for Low Level Recording is _________.
- Published on 18 Aug 15

a. CTRL+SHIFT+F3
b. SHIFT+ALT+F3
c. SHIFT+ALT+F4
Answer  Explanation 

ANSWER: CTRL+SHIFT+F3

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which is the odd one out?
- Published on 19 Oct 15

a. .qfl
b. .vbs
c. .mta
d. .txt
Answer  Explanation 

ANSWER: .mta

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which is the odd one out?
- Published on 16 Aug 15

a. Index
b. Location
c. Creation time
d. Base filter
Answer  Explanation 

ANSWER: Base filter

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   ________ is the values from other sources during the run session.
- Published on 14 Aug 15

a. Test parameter
b. Action parameter
c. Data table parameter
d. Environmental parameter
Answer  Explanation 

ANSWER: Environmental parameter

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which is not true in case of Exit Synchronization?
- Published on 14 Aug 15

a. is a procedure.
b. Exist method will be called through an object of type window or dialog
c. Wait till the timeout mentioned in the exit method.
d. The syntax is bVal = ObjectName.Exist ()
Answer  Explanation 

ANSWER: is a procedure.

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which step is not used to add the test object to the shared object repository?
- Published on 14 Aug 15

a. Active screen
b. Navigate and learn
c. Choose to add only a selected test object
d. Add all test objects of a certain type
Answer  Explanation 

ANSWER: Active screen

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   __________ will be called through an object, and it will wait for an expected property value of the object.
- Published on 14 Aug 15

a. Wait
b. Exit
c. WaitForProperty
d. All of these
Answer  Explanation 

ANSWER: WaitForProperty

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3