Risk analysis and management - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   Every risk has 100% likelihood.
- Published on 18 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   What is associated with the Product Risk?
- Published on 14 Aug 15

a. Control of test item
b. Negative consequences
c. non-availability of test environment
d. Test object
Answer  Explanation 

ANSWER: Test object

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which is / are the ways to deal with a Risk?
- Published on 14 Aug 15

a. Mitigate
b. Contingency
c. Transfer
d. Ignore
e. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Choose the correct option according to the given statements regarding Risk Management.

Statement 1: A risk is a potential problem - it might happen, it might not.
Statement 2: Managers, software engineers, and customers participate in Risk Analysis and Management.
Statement 3: Only Managers participate in Risk Analysis and Management.

- Published on 14 Aug 15

a. Statement 1 and 2 are correct
b. Only statement 1 is correct
c. Only statement 3 is correct
d. Statement 1 and 3 are correct
Answer  Explanation 

ANSWER: Statement 1 and 2 are correct

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   What is Risk?
- Published on 14 Aug 15

a. Negative consequence that could occur
b. Negative consequence that will occur
c. Negative consequence that must occur
d. Negative consequence that shall occur
Answer  Explanation 

ANSWER: Negative consequence that could occur

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Risk is expressed in terms of probability and impact.
- Published on 14 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Risk Management is a responsibility of the _________.
- Published on 14 Aug 15

a. Customer
b. Investor
c. Developer
d. Project team
e. Production team
Answer  Explanation 

ANSWER: Project team

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   As a tester which of the following will come under product risk if you are testing an e-commerce website?
- Published on 14 Aug 15

a. Shortage of testers
b. Many changes in SRS that caused changes in test cases
c. Delay in fixing defects by development team
d. Failure to transfer a user to secure gateway while paying
e. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Failure to transfer a user to secure gateway while paying

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Risk Management is important part of a Project Management.
- Published on 14 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Software risk always involves two characteristics. What are those characteristics?
- Published on 13 Aug 15

a. Uncertainty and Loss
b. Certainty and Profit
c. Staff size and Budget
d. Project Deadline and Budget
Answer  Explanation 

ANSWER: Uncertainty and Loss

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2