SDLC - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   Cyclomatic Complexity cannot be applied in __________.
- Published on 18 Aug 15

a. Re-engineering
b. Risk Management
c. Test Planning
d. Reverse engineering
Answer  Explanation 

ANSWER: Reverse engineering

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   ________ calls the function and passes it test data.
- Published on 18 Aug 15

a. Test Stub
b. Test Driver
c. Proxy
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Test Driver

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Verification is the responsibility of _______.
- Published on 18 Aug 15

a. Developer
b. Designer
c. Tester
d. QA Team
e. All the stakeholders
Answer  Explanation 

ANSWER: QA Team

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which of the following is / are Software Engineering Concept supports Ada Language?
- Published on 19 Oct 15

a. Abstraction
b. Generic Template
c. Information hiding
d. All of these
Answer  Explanation 

ANSWER: All of these

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which of the following is / are the Drill-and-Practice Programs?
- Published on 19 Oct 15

a. Can adjust to the pace
b. Emphasize the learning of the facts through repition
c. Both a and b
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: Both a and b

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What is Disaster Recovery?
- Published on 19 Oct 15

a. Is needed by every installation
b. Not needed every time
c. Varies in degree between installation
d. Requires off-site computer for immediate use.
Answer  Explanation 

ANSWER: Varies in degree between installation

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   What Direct measures include in the Software product?
- Published on 19 Oct 15

a. Line Of Code (LOC)
b. Execution Speed
c. Defect reported
d. All of these
Answer  Explanation 

ANSWER: All of these

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which is not the state of bug in bug Life Cycle?
- Published on 19 Oct 15

a. Verified
b. Deferred
c. Critical
d. Postponed
Answer  Explanation 

ANSWER: Critical

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which of the following is not true?
- Published on 19 Oct 15

a. Content coupling in a module is desirable
b. Logical cohesion in a module is desirable
c. Stamp coupling is preferred over functional coupling
d. All of these
Answer  Explanation 

ANSWER: All of these

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which activity is carried out first?
- Published on 16 Aug 15

a. Verification
b. Validation
c. Both
d. None
Answer  Explanation 

ANSWER: Verification

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4 5