Selenium - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   How to execute specific command?
- Published on 18 Aug 15

a. Highlight a command. Press Ctrl + F9.
b. Highlight a command. Press Alt + F9.
c. Highlight a command. Press Ctrl + X.
d. Highlight a command. Press X.
Answer  Explanation 

ANSWER: Highlight a command. Press X.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   The ' // ' tells the query that ___________.
- Published on 18 Aug 15

a. It needs to stop at the first element that it finds.
b. This is comment
c. The path of the file or folder
d. All of these
Answer  Explanation 

ANSWER: It needs to stop at the first element that it finds.

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   By Default time of WAITFOR command is ______.
- Published on 18 Aug 15

a. 15 sec
b. 20 sec
c. 25 sec
d. 30 sec
Answer  Explanation 

ANSWER: 30 sec

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   To delete a cookie we need to call the deleteCookie method and we are passing in two parameters, what are those parameters?
- Published on 19 Oct 15

a. The first parameter is the name of the cookie, and the second parameter is where it was created.
b. The first parameter is where it was created, and the second parameter is the name of cookie.
c. Both of these
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: The first parameter is the name of the cookie, and the second parameter is where it was created.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which is a Procedure?
- Published on 19 Oct 15

a. Wait
b. Exit
c. WaitForProperty
d. None of these.
Answer  Explanation 

ANSWER: Wait

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Applications do not have the items needed for the tests when the tests get to commands. To get around this, we had a look at adding for 'waitFor' commands to test. This is related to while ___________.
- Published on 19 Oct 15

a. Debugging tests
b. Working with AJAX applications
c. Working with multiple windows
d. All of these
Answer  Explanation 

ANSWER: Working with AJAX applications

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   What is the most common way to find an element on a page?
- Published on 16 Aug 15

a. ID
b. XPath
c. CSS selector
d. Name
Answer  Explanation 

ANSWER: ID

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which command should be used to confirm that the test will pass in the future when the new element is added after the page is loaded?
- Published on 14 Aug 15

a. waitForElementPresent
b. pause
c. assertElementPresent
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: waitForElementPresent

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   During which phase is the Entry Criteria determined?
- Published on 14 Aug 15

a. Planning
b. Kick of
c. Preparation
d. Review meeting
Answer  Explanation 

ANSWER: Planning

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which axis name in Selenium is related to the selection of all the parent, grandparent and so on?
- Published on 14 Aug 15

a. Ancestor
b. Preceding
c. Parent
d. All of these.
Answer  Explanation 

ANSWER: Ancestor

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3