Software Design Concept - Software Testing (MCQ) questions and answers

Here, you can read Software Design Concept multiple choice questions and answers with explanation.

1)   Which of the following is / are the type of Cohesion?
- Published on 18 Aug 15

a. Functional
b. Layer
c. Communicational
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   What is the meaning of Functional Cohesion?
- Published on 18 Aug 15

a. Operations are part of single functional task and are placed in same procedures.
b. All operations that access the same data are defined within one class.
c. All operations that access the data from outside the module.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Operations are part of single functional task and are placed in same procedures.

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which is the worst type of coupling?
- Published on 14 Aug 15

a. Control coupling
b. Data coupling
c. Content coupling
d. Stamp coupling
Answer  Explanation 

ANSWER: Content coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which is the most desirable form of coupling?
- Published on 14 Aug 15

a. Control coupling
b. Data coupling
c. Common coupling
d. Stamp coupling
Answer  Explanation 

ANSWER: Data coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Three statements are given below regarding the User Interface Design,

1. Place the user in control.
2. Reduce the user’s memory load.
3. Make the interface consistent.

These rules are called as _________.

- Published on 14 Aug 15

a. Golden Rule
b. Silver Rule
c. User Rule
d. Interface rule
Answer  Explanation 

ANSWER: Golden Rule

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What is / are the characteristics of a well-formed design class?
- Published on 14 Aug 15

a. Primitiveness
b. High cohesion
c. Low coupling
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Read List-I and List-II and Match the following:

a. Data coupling --------------------- i. Module A and Module B have shared data.
b. Stamp coupling ------------------ ii. Dependency between modules is based on the fact they communicate by only passing of data.
c. Common coupling --------------- iii. When complete data structure is passed from one module to another.
d. Content coupling ----------------- iv. When the control is passed from one module to the middle of another.

- Published on 14 Aug 15

a. a - iii, b - ii, c - i, d - iv
b. a - ii, b - iii, c - i, d - iv
c. a - ii, b - iii, c - iv, d - i
d. a - iii, b - ii, c - iv, d - i
Answer  Explanation 

ANSWER: a - ii, b - iii, c - i, d - iv

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which is the most desirable form of cohesion?
- Published on 13 Aug 15

a. Logical cohesion
b. Functional cohesion
c. Procedural cohesion
d. Communicational cohesion
Answer  Explanation 

ANSWER: Functional cohesion

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Independence of module is assessed using two qualitative criteria. What are those criteria?
- Published on 13 Aug 15

a. Cohesion and coupling
b. Module and modularity
c. Cyclomatic complexity and modularity
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Cohesion and coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   ___________ is an indication of the relative functional strength of a module.
- Published on 30 Jul 15

a. Cohesion
b. Coupling
c. Modularity
d. Cohesion and coupling.
Answer  Explanation 

ANSWER: Cohesion

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2