Software Project Planning - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   As a software manager, when you will decide the number of people required for a software project?
- Published on 18 Aug 15

a. Before the scope is determined.
b. Before an estimate of the development effort is made.
c. After an estimate of the development effort is made.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: After an estimate of the development effort is made.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   In Software Engineering Environment, Environmental resources incorporates with _____________.
- Published on 16 Aug 15

a. Only Software Components
b. Hardware and Software
c. Complexity
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Hardware and Software

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which of the following is / are the different types of resources?
- Published on 16 Aug 15

a. Human resources.
b. Reusable Software resources.
c. Environmental resources.
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What is the meaning of Software Scope?
- Published on 16 Aug 15

a. It describes the Off-the-shelf component.
b. It describes the functions and features that are to be delivered to end users.
c. It describes the software risk.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: It describes the functions and features that are to be delivered to end users.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Component based software engineering emphasizes on ________.
- Published on 14 Aug 15

a. Coupling
b. Software planning
c. Reusability
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Reusability

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Debugging is not Testing, but always occurs as a consequences of testing.
- Published on 13 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Problem Decomposition in Software Engineering is applied in which area?
- Published on 13 Aug 15

a. The functionality that must be delivered
b. The process that will be used to deliver it
c. Option A and B both are correct
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Option A and B both are correct

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What is the first activity in Software Project Planning?
- Published on 13 Aug 15

a. Determination of software scope
b. Determination of budget
c. Find out the team size
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Determination of software scope

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The model which estimates the total effort in terms of person, months of the technical project staff is _______ .

- Published on 30 Jul 15

a. Spiral Model
b. Waterfall model.
c. Win-win spiral model.
d. Cocomo Model
Answer  Explanation 

ANSWER: Cocomo Model

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   What is the main objective of Software Project Planning?
- Published on 30 Jul 15

a. Estimation of resources
b. Estimation of cost
c. Estimation of schedule
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


1