Software Testing Strategies - Software Testing (MCQ) questions and answers

Here, you can read Software Testing Strategies multiple choice questions and answers with explanation.

1)   When should company stop the testing of a particular software?
- Published on 18 Aug 15

a. After system testing done
b. It depends on the risks for the system being tested
c. After smoke testing done
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: It depends on the risks for the system being tested

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which traditional order in Software Testing is organized?

a. Integration Testing
b. System Testing
c. Unit Testing
d. Validation Testing

- Published on 16 Aug 15

a. a, d, c, b
b. b, d, a, c
c. c, a, d, b
d. d, b, c, a
Answer  Explanation 

ANSWER: c, a, d, b

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   White-Box Testing is also known as ________ .
- Published on 13 Aug 15

a. Structural testing
b. Code-Based Testing
c. Clear box testing
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   ___________ refers to a different set of tasks ensures that the software that has been built is traceable to Customer Requirements.
- Published on 13 Aug 15

a. Verification
b. Requirement engineering
c. Validation
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Validation

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   ________ verifies that all elements mesh properly and overall system functions/performance is achieved.
- Published on 03 Aug 15

a. Integration testing
b. Validation testing
c. Unit testing
d. System Testing
Answer  Explanation 

ANSWER: System Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What do you verify in White Box Testing?
- Published on 03 Aug 15

a. Testing of each statement, object and function on an individual basis.
b. Expected output.
c. The flow of specific inputs through the code.
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   __________ refers to the set of tasks that ensures the software correctly implements a specific function.
- Published on 03 Aug 15

a. Verification
b. Validation
c. Modularity
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Verification

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Who performs the Acceptance Testing?
- Published on 03 Aug 15

a. Software Developer
b. End users
c. Testing team
d. Systems engineers
Answer  Explanation 

ANSWER: End users

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Before handing over the software to the client, which testing is to be done in-house?
- Published on 03 Aug 15

a. Alpha
b. Beta
c. Gamma
d. Theta
Answer  Explanation 

ANSWER: Alpha

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Choose the correct option according to the given statements.

Staement 1: Unit Testing focuses verification effort on the smallest unit of Software Design.
Staement 2: In general Unit Testing is done by Software Developer.
Staement 3: Unit Testing comes under White Box Testing.
Staement 4: Unit Testing comes under Black Box Testing.

- Published on 30 Jul 15

a. Statement 1, 2, 3, are correct.
b. Only statement 1 and 2 are correct.
c. Only statement 3 is correct.
d. Only statement 4 is correct.
Answer  Explanation 

ANSWER: Statement 1, 2, 3, are correct.

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2