Software Testing Techniques - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   Which of the following Review Technique is / are not time bound?
- Published on 18 Aug 15

a. Inspection
b. walkthrough
c. Both of These
d. None of These
Answer  Explanation 

ANSWER: walkthrough

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the following comes under the Control Structure Testing?
- Published on 18 Aug 15

a. Condition testing
b. Loop testing
c. Data Flow Testing
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which of the following is / are characteristics of testable software?
- Published on 16 Aug 15

a. Observability
b. Simplicity
c. Stability
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which of the following categories, Black-box testing attempts to find errors?
- Published on 14 Aug 15

a. Incorrect or missing functions
b. Interface errors
c. Behavior or performance errors
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Equivalence Partitioning comes under which type of Testing?
- Published on 13 Aug 15

a. White Box Testing
b. Black Box Testing
c. Grey Box Testing
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Black Box Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Black Box Testing is also known as ________ .
- Published on 13 Aug 15

a. Behavioral Testing
b. Flow Testing
c. Data Testing
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Behavioral Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   In a flow graph, node contains a condition and it is characterized by two or more edges emanating from it, is called as ________ .
- Published on 13 Aug 15

a. Parent node
b. Two Edge node
c. Predicate node
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Predicate node

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which of the following is/are characteristic of Exploratory Testing?
- Published on 30 Jul 15

a. Minimum planning and maximum execution.
b. Formal testing techniques are also used.
c. Test design and test execution are done in parallel.
d. Useful in situations with poor specification and limited time.
e. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Cyclomatic Complexity is computed as ___________ .
- Published on 30 Jul 15

a. The number of regions of the flow graph corresponds to the Cyclomatic Complexity.
b. Cyclomatic Complexity, V(G), for a flow graph, G, is defined as V(G) = E - N + 2 where E is the number of flow graph edges, N is the number of flow graph nodes.
c. Cyclomatic Complexity, V(G), for a flow graph, G, is also defined as V(G) = P + 1 where P is the number of predicate nodes contained in the flow graph G.
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which of the following is a software metric that provides a quantitative measure of the logical complexity of a program?
- Published on 30 Jul 15

a. Cyclomatic Complexity
b. LOC
c. Function Point
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Cyclomatic Complexity

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2