State Management System - ASP.NET (MCQ) questions and answers

1)   Which object data is included in bookmarks and e-mailed URLs?
- Published on 28 Jul 15

a. ViewState
b. cookies
c. Query strings
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Query strings

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which Session Mode Serialization is not required to store the data?
- Published on 28 Jul 15

a. Off
b. InProc
c. StateServer
d. SQLServer
Answer  Explanation 

ANSWER: InProc

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which object in ASP.NET provides a global storage mechanism for state data that needs to be accessible to all pages in a given Web application?
- Published on 28 Jul 15

a. Session
b. Application
c. ViewState
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Application

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What is/are the advantages of Session State?
- Published on 28 Jul 15

a. It helps to maintain user data to all over the application and can store any kind of object.
b. Stores every client data separately.
c. Session is secure and transparent from user.
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   What is/are the advantages of StateServer session mode?
- Published on 28 Jul 15

a. Its keeps the data separate from IIS so; if any Issue comes with IIS it will not hamper Session data.
b. It is useful in web farm and web garden scenarios.
c. Process is fast due to serialization and de-serialization.
d. A and B are the correct option.
Answer  Explanation 

ANSWER: A and B are the correct option.

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which file is used to write the code to respond to the Application_Start event?
- Published on 28 Jul 15

a. Any ASP.NET web page with an .aspx extension
b. Web.config
c. Global.asax
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Global.asax

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   How will you store and retrieve value in viewstate?
- Published on 28 Jul 15

a. // Storing the data in viewstate
 ViewState[“SiteName”]=”CareerRide”;
 // Retrieving Value from a View State
 Label1.Text = ViewState["SiteName "].ToString();
b. // Storing the data in viewstate
 ViewState obj=new ViewState
 ViewState [obj]=”CareerRide”;
 // Retrieving Value from a View State
 Label1.Text = ViewState[obj].ToString();
c. // Storing the data in viewstate
 ViewState=”CareerRide”;
 // Retrieving Value from a View State
 Label1.Text = ViewState.ToString();
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: // Storing the data in viewstate
 ViewState[“SiteName”]=”CareerRide”;
 // Retrieving Value from a View State
 Label1.Text = ViewState["SiteName "].ToString();

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   When a User’s Session times out which event should you respond to?
- Published on 27 Jul 15

a. Application_Start
b. Session_End
c. Session_Start
d. Application_End
Answer  Explanation 

ANSWER: Session_End

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which Session Mode stores session Information in Current Application Domain?

- Published on 27 Jul 15

a. InProc
b. StateServer
c. SQLServer
d. Off
Answer  Explanation 

ANSWER: InProc

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   What are the client-side state management options that ASP.NET supports?
- Published on 27 Jul 15

a. Application
b. Session
c. Querystring
d. Option a and b are correct
Answer  Explanation 

ANSWER: Querystring

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3