Statement - Conclusions - Logical Reasoning (MCQ) Questions

1)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

Statement - All beggars are not poor.

- Published on 15 May 17

a. Some beggars may not be poor.
b. If A is not rich, then A is not a beggar.
c. All those who are poor are beggars.
d. If A is rich, then A is not a beggar.
Answer  Explanation 

ANSWER: Some beggars may not be poor.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

Statement - Many creative persons become painter.

- Published on 15 May 17

a. Some painters are creative persons.
b. A creative person will surely become painter.
c. It is not possible to become artist without creativity.
d. A high level of creativity is not needed to become a painter.
Answer  Explanation 

ANSWER: Some painters are creative persons.

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

Statement - Many offices are located in buildings with multiple floors. If a building has more than three floors, it has a lift.

- Published on 15 May 17

a. All floors of buildings with multiple floors may be reached in lifts.
b. Only floors above the third floor have lifts.
c. Seventh floor does not have lifts.
d. All buildings have lifts.
Answer  Explanation 

ANSWER: All floors of buildings with multiple floors may be reached in lifts.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

Statement - All guilty singers were arrested. Narendra and Arvind were among those arrested.

- Published on 08 May 17

a. All singers are guilty.
b. All arrested people are singers.
c. Narendra and Arvind were not singers.
d. Narendra and Arvind were guilty.
Answer  Explanation 

ANSWER: Narendra and Arvind were guilty.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

Statement - Most articles in the shop are expensive.

- Published on 08 May 17

a. There are no cheap articles available in that shop.
b. Handmade articles in that shop are cheap.
c. There are cheap articles also in that shop.
d. Handmade articles in the shop are expensive.
Answer  Explanation 

ANSWER: There are cheap articles also in that shop.

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

Most celebrities like Amar are liars.

- Published on 08 May 17

a. Amar is a celebrity.
b. Those who do not tell lies are not celebrities.
c. Some celebrities do not tell lies.
d. You can only become a celebrity by telling lies.
Answer  Explanation 

ANSWER: Amar is a celebrity.

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

A man our village has two wives. No one else in the village has two wives.

- Published on 08 May 17

a. All men in the village have one wife.
b. Every man in the village is married.
c. Some of the men in the village are unmarried.
d. Only one man in the village married twice.
Answer  Explanation 

ANSWER: Only one man in the village married twice.

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

Every museum displays interesting pieces.

- Published on 08 May 17

a. Interesting pieces are only in the museum.
b. Museums were meant for artefacts only.
c. No museum is without display pieces.
d. Some museums have no visitors.
Answer  Explanation 

ANSWER: No museum is without display pieces.

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

Three-fourths of the students consisting of 20 boys and 12 girls play badminton.

- Published on 08 May 17

a. Girls are poor players.
b. Badminton is compulsory in this school.
c. One-fourth of the boys do not play badminton.
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: None of these

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   In the following question, a statement/group of statements is given followed by some conclusions. Without resolving anything yourself, choose the conclusion which logically follows from the statement(s).

Statement - One must work hard to score well in the examination.

- Published on 03 May 17

a. Examination is not related with hard work.
b. All those who work hard, never score good.
c. Hard-working person is a stupid person.
d. Without hard-work one is bound to fail.
Answer  Explanation 

ANSWER: Without hard-work one is bound to fail.

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3