Test processes - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   Test wares are handed over to maintenance team during which phase?
- Published on 14 Aug 15

a. Test implementation and execution
b. Test closure activity
c. Evaluating exit criteria and reporting
d. Test analysis and design
Answer  Explanation 

ANSWER: Test closure activity

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Specification should not be allowed to change.
- Published on 14 Aug 15

a. Yes
b. No
Answer  Explanation 

ANSWER: Yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Writing a test summary report is a major task of ____________.
- Published on 13 Aug 15

a. Test Closure activity
b. Implementation and execution
c. Evaluating exit criteria and Reporting
d. Analysis and Design
e. Planning and Control
Answer  Explanation 

ANSWER: Evaluating exit criteria and Reporting

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What are the criteria to decide the testing efforts?

1. Time and budget
2. Size of development team
3. Size of testers
4. Risk associated with project

- Published on 13 Aug 15

a. 1, 3, 4
b. 1, 2, 3
c. 1, 4
d. 1, 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 1, 4

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Test policy is overall high-level approach.
- Published on 13 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   During which activity tester decides if extra test cases are required or not?
- Published on 13 Aug 15

a. Test implementation and execution
b. Test planning and control
c. Test analysis and design
d. Evaluating exit criteria
Answer  Explanation 

ANSWER: Test analysis and design

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which activities are a part of the Test Execution and Implementation?

1. Creating test suites from the test cases
2. Executing test cases either manually or by using test execution tools
3. Comparing actual results
4. Designing the Tests
5. Writing a test summary report

- Published on 13 Aug 15

a. 1, 2, 3, 4
b. 1, 2, 3
c. 1, 2, 4
d. 1, 2, 3, 5
Answer  Explanation 

ANSWER: 1, 2, 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Exit criteria is determined during ______.
- Published on 13 Aug 15

a. Test Closure activity
b. Implementation and execution
c. Evaluating exit criteria and Reporting
d. Analysis and Design
e. Planning and Control
Answer  Explanation 

ANSWER: Planning and Control

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Who leads a formal review process?
- Published on 13 Aug 15

a. Author
b. Moderator
c. Reviewer
d. Scribe
Answer  Explanation 

ANSWER: Moderator

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   A chronological record of relevant details about the execution of tests is called as, a _______ .
- Published on 03 Aug 15

a. Test suite
b. Test procedure
c. Test data
d. Test log
Answer  Explanation 

ANSWER: Test log

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2