Testing types and levels - Software Testing (MCQ) questions and answers

1)   Which of the following is / are the Review Technique documented?
- Published on 18 Aug 15

a. Inspection
b. walkthrough
c. Both of These
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: Inspection

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the following is / are not a characteristic of Regression Testing?
- Published on 18 Aug 15

a. Regression Testing can be performed on each level.
b. It is done to illustare that software is not changed intenationally.
c. It is done to illustrate that new defects are not introduced after adding a new functionality or correcting previous one.
d. It is best candidate for automation.
Answer  Explanation 

ANSWER: It is done to illustare that software is not changed intenationally.

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   A retail company purchased commercial off the shelf application for automating their billing process. But before introducing it on large scale they are going for beta testing .What will be the reason for doing this?
- Published on 18 Aug 15

a. To find defects
b. To train employees
c. To gain confidence in system
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: To gain confidence in system

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Who is responsible for Component Testing?
- Published on 18 Aug 15

a. Software tester
b. Designer
c. User
d. Developer
Answer  Explanation 

ANSWER: Developer

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   What is the order in which test levels are performed?
- Published on 18 Aug 15

a. Unit, Integration, System, Acceptance
b. Unit, System, Integration, Acceptance
c. Unit, Integration, Acceptance, System
d. It depends on nature of a project
Answer  Explanation 

ANSWER: It depends on nature of a project

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   If a problem occurs in a system 6 months after it completely goes live, what will be the approach for fixing that problem on very urgent basis?
- Published on 18 Aug 15

a. Do not involve testers
b. Just go for retest
c. Always go for full regression test
d. Go for retest and then use risk assessment to decide reasonable subset of regression test suit that will be executed.
Answer  Explanation 

ANSWER: Go for retest and then use risk assessment to decide reasonable subset of regression test suit that will be executed.

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which things are measured by Software Test Effectiveness?
- Published on 18 Aug 15

a. How many customer requirements are implemented in system?
b. How well the customer specifications are achieved by the system?
c. How much effort is put in developing the system?
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Component Testing is a _______ .
- Published on 14 Aug 15

a. Black box Testing
b. White box Testing
c. Grey box Testing
d. Both a and b
Answer  Explanation 

ANSWER: White box Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Verifying that whether software components are functioning correctly and identifying the defects in them is objective of which level of testing?
- Published on 14 Aug 15

a. Integration Testing
b. Acceptance Testing
c. Unit Testing
d. System Testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Unit Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   System Testing is a ______.
- Published on 14 Aug 15

a. Black box testing
b. White box testing
c. Grey box testing
d. Both a and b
Answer  Explanation 

ANSWER: Black box testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3